Territori

agenda. d'autor / c.f

Jesús Monllaó preestrena el seu primer llargmetratge a Tarragona
El cineasta tarragoní Jesús Monllaó preestrenarà el seu esperat primer llargmetratge, Fill de Caín, aquest divendres, al Teatre Tarragona. I, a partir del 31 de maig, es podrà veure a tots els cinemes de l'Estat espanyol. El film, que s'ha enregistrat en català i castellà, es basa en la novel·la Querido Caín, d'Ignacio Garcia-Valiño. La història se centra en la relació entre un adolescent amb problemes de conducta, Nico, i el seu psicoterapeuta. El jove actor David Solans encarna el paper protagonista i José Coronado, en el paper de pare, i Julio Manrique, en el del psicoanalista, encapçalen un repartiment d'actors en què també destaquen Maria Molins i la tarragonina Mercè Rovira. El director ha manifestat “l'especial il·lusió” que li fa la preestrena a Tarragona: “A la meva ciutat, i amb tot l'equip, ja que Tarragona és simbòlica i físicament molt visible a la pel·lícula.” L'acte d'avui també tindrà un caràcter solidari, ja que els assistents hauran de fer una aportació mínima de 10 euros, que es destinarà a l'Associació Ment i Salut la Muralla.
Fill de caín, de jesús monllaó
10 de maig, al Teatre Tarragona
Tot l'equip: A la preestrena del film de Jesús Monllaó es preveu l'assistència de tot l'equip d'actors, encapçalat per José Coronado i Julio Manrique.
Restauren el celler cooperatiu de de Falset, obra de Cèsar Martinell
Recuperar el seu valor arquitectònic i dignificar els espais més afectats pel pas dels temps: aquests dos motius han impulsat les obres de rehabilitació del celler cooperatiu de Falset, un dels projectats per l'arquitecte modernista Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí i que està considerada una de les “catedrals del vi”. S'ha realitzat una rehabilitació estructural de la coberta, el terrat, la façana posterior i el dipòsit d'aigua, i també s'hi ha construït una escala mecànica. Les obres han costat 350.000 euros, que ha finançat l'Obra Social de La Caixa, gràcies a un conveni amb el Departament de Cultura de la Generalitat. El celler cooperatiu, que està declarat bé cultural d'interès nacional, es va construir l'any 1917, tot i que els orígens de la cooperativa són del 1912, a Marçà, motiu pel qual l'any passat es va celebrar el seu centenari. El seu arquitecte, Cèsar Martinell (1888-1973), va projectar diverses cooperatives, en les quals va utilitzar arcs equilibrats d'obra vista, i també va signar edificis com ara la farinera de Cervera i la restauració de la seu d'Urgell, Poblet, la Seu Vella de Lleida i Sant Pere de Reus, entre altres.
fill de caín
Jesús Monllaó
Un thriller dramàtic: Jesús Monllaó diu que el seu film es pot qualificar de thriller dramàtic: “Un thriller ben trenat que proposa a l'espectador un obscur viatge a l'èpica íntima dels conflictes familiars i el drama de veure el risc de desintegració d'una família que no pot escapar de les misèries que la contaminen. I tot plegat, amb un punt d'angoixa i trepidació”, explica el director.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
art

L’equip de comissàries de ‘Miró-Picasso’ i el crític d’art Eudald Camps, Premis GAC

barcelona
música

El Festivalot torna a la Devesa, després de passar pels barris

girona
art

Un Degas a Todocolección per 926 euros

barcelona
TEATRE

El Lliure de Gràcia debat íntimament sobre el feixisme a ‘Retrat de l’artista mort’

BARCELONA
LLETRES

Rosa Regàs desgrana sense tabús la seva vida en el llibre ‘Un llegat’

LLOFRIU
música

Buhos, Els Amics de les Arts, Mishima i Ambauka, al Festival Inspira

ripoll

El fiTM presenta un cartell amb un ampli ventall estilístic

LA BISBAL D’EMPORDÀ
ART

Una exposició de Gabriel Casas, entre la programació del festival Lumínic

SANT CUGAT DEL VALLÈS
EQUIPAMENTS

La façana de l’ajuntament de Tarragona recuperarà el color original

TARRAGONA