Tortosa ja traspua Renaixement

El president de la Diputació pronuncia el pregó de la festa, que enguany té unes 40 companyies i més de 50 espectacles

Els termòmetres de Tortosa assolien ahir al vespre els 37 graus, una temperatura encara més difícil de suportar pels que anaven vestits d'època. Tot i així, els ciutadans es van tornar a abocar a la Festa del Renaixement, que avui i demà dissabte viurà els dies de més afluència de públic i de més activitat, amb un centenar d'actuacions entre les onze del matí i la una de la matinada. L'acte més destacat d'ahir va ser la cerimònia inaugural a la plaça de l'Ajuntament, en què van participar més de 500 persones entre famílies nobles, procuradors de la ciutat i els grups locals que actuen a la festa, com els abanderats, els gaiters de l'aguilot o el terç del vescomte. En aquest acte, l'Associació de Veïns de Santa Clara va rebre l'estendard de la Festa del Renaixement, i tot seguit va començar el seguici de les banderes de la ciutat i de la vegueria fins al portal del Romeu. La tradicional obertura de portes al Romeu, enguany ja amb les obres finalitzades, va donar pas al pregó, a càrrec del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. El pregó va tornar al pati dels Reials Col·legis, després que l'any passat l'acte al carrer Sant Domènec no va oferir els resultats esperats.

En el seu discurs, Poblet va destacar que la Festa del Renaixement ha aconseguit «posar en funcionament la història». «La Festa del Renaixement no és només patrimoni, que podem visitar sense necessitat de cap afegit festiu», va precisar. «En aquesta recreació de la història, el visitant se sentirà com transportat en el temps i tindrà el privilegi d'assistir a una classe magistral d'història del Renaixement», va afirmar Poblet. El president de la Diputació va dir que visitar ciutats com Tortosa durant la Festa del Renaixement hauria de ser «gairebé obligatori, no solament per als alumnes, sinó per a la població en general». Poblet va concloure que el principal mèrit de la Festa del Renaixement és que està «ben organitzada». «No hi ha res d'improvisació ni d'artifici, ja que tot està calculat i mesurat per arribar a uns resultats idonis, on els interessos de la ciutat i de les persones convergeixen d'una manera natural». Per la seua banda, el procurador en cap de Tortosa, Ferran Bel, va dir que les obres al nucli antic no restaran espectacularitat a la festa. Bel també va agrair a Poblet l'aposta de la Diputació pel nucli històric, ja que tindrà una seu permanent al carrer Montcada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.