El gran «crooner» del segle XXI Jamie Cullum porta el seu jazz avui a Cap Roig

L'estil crooner que van popularitzar a mitjan segle passat grans veus del jazz com ara Frank Sinatra, Bing Crosby, Dean Martin, Tony Benet, i fins i tot de fora del jazz com ara Tom Jones (sense oblidar el gran Josep Guardiola!), amb les seves sobreactuades interpretacions baladístiques i una alta càrrega de testosterona.

Un estil recuperat amb posterioritat i amb diversa fortuna per personatges com ara Harry Connick Jr., Michael Buble, que no passen de ser imitacions més o menys meritòries dels originals. Això fins que fa uns anys va arribar el jove cantant britànic Jamie Cullum, que ha sabut combinar unes sòlides arrels jazzístiques (té les seves arrels en Miles Davis i Herbie Hancock) amb el risc estilístic necessari per actualitzar l'estil i situar-lo en el segle XXI, però sense passar-se de frenada.

Amb aquestes qualitats, Cullum es presenta avui al Festival Jardins de Cap Roig (22.00 h), en un concert en què, entre altres personatges, té previst homenatjar Michael Jackson, com va fer ara fa un mes en el Jazz World Stage de Glastonbury, interpretant en clau de jazz el mític Thriller.

El de «Gran Torino»

A banda d'aquest homenatge al rei de pop mort el mes de juny passat, el jazzman britànic presentarà temes del seu darrer disc, Catching Tales, i versions de Jimi Hendrix i Jeff Buckley. Així mateix, un dels moments més esperats de la vetllada d'aquesta nit a Cap Roig serà la interpretació de Gran Torino, tema central de la banda sonora del magistral darrer film d'un director amb reconegut criteri en el món del jazz com és Clint Eastwood.

Jamie Cullum interpretarà aquest tema per primer cop en viu a l'Estat espanyol, just abans de viatjar al festival de Sant Sebastià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.