El col·lectiu Ovidi Montllor prepara una marató amb 14 hores ininterrompudes de música en valencià

L'esdeveniment es realitzarà el dissabte 29 d'agost a Benifairó de La Valldigna i comptarà amb més de 20 actuacions

El col·lectiu Ovidi Montllor ha organitzat el COMcert, una iniciativa per tal de llançar la nova «Guia dels Músics i Cantants en Valencià» amb allò que els músics poden aportar, la seua música en directe. Segons afirmen des del COM: «Una proposta necessària per tal de finançar les activitats del col·lectiu davant l'inexistent suport del nostre govern i la continua discriminació que pateix la música en valencià per part de l'administració pública, qui a pesar de l'exponencial creixement tant de qualitat com de quantitat de les propostes musicals interpretades en valencià, ens menysprea i col·labora en crear un panorama musical cada cop més comercial i superflu».

La primera guia de Músics i Cantants en Valencià es va editar al 2005, i ara, quatre anys després, aquesta primera guia ha quedat totalment desfasada per l'augment exponencial de grups que canten en Valencià. S'ha passat de comptar amb 80 grups aleshores, a fer-ho en vora 160 grups actualment, que gasten el Valencià com a llengua d'expressió.

El Col·lectiu Ovidi Montllor, que es troba en una etapa de reorganització interna amb nova gent, ganes i il·lusió, vol posar bona cara al mal temps, i bona música també, i és per això que han pensat fer-ho amb un macro-concert.

El COMcert tindrà lloc el proper dissabte 29 d'agost a Benifairó de La Valldigna, on actuaran més de 20 grups i solistes, guanyadors de les anteriors edicions dels Premis Ovidi, aportant la seua música de forma totalment desinteressada. Aquestos premis organitzats anualment, són els guardons més importants dedicats a la música en valencià.

Les actuacions començaran a partir de les 19 hores al Camp de Futbol Municipal amb la participació de Clara Andrés, Elíes, Eva Dénia, Miquel Gil, Òscar Briz, Pau Alabajos, Pep Gimeno «Botifarra», Rafa Xambó, Remigi Palmero, Urbàlia Rurana i Verdcel.

El jazz, el folk i la cançó d'autor donaran pas als ritmes més contundents, que es donaran cita a partir de les 23 hores amb les actuacions de 121 dB, Bakanal, Neuròtics, Orxata Sound System, Rapsodes i SI+NO. Per rematar la nit, alguns dels disc joqueis que participen en alguna d'aquestes formacions, oferiran els seus sets i convidaran a tothom a ballar a ritme de Drum&Bass i Techno.

Aquest COMcert es realitza en estreta col·laboració amb l'Ajuntament de Benifairó de La Valldigna, una peça clau d'aquest engranatge degut a la cessió dels espais dels concerts on poder realitzar les activitats, habilita el poble i els seus serveis municipals i també proporciona una agradable zona d'acampada per a que els assistents puguen descansar després d'una llarga jornada de música en directe.

Protestes sonades

E.C

L'any 2005, el col·lectiu de músics i cantants del País Valencià Ovidi Montllor, va començar les denuncies i protestes davant les institucions públiques i la ràdio i televisió valenciana per l'obstinat oblit de la música festa en valencià. Un any després es van tornar a tancar al Palau de la Música de València i començaren a atorgar els premis Ovidi Montllor de música en valencià. Des d'aleshores ençà, aquest col·lectiu no para de posar el dit a la nafra, sense que ningú es done per al·ludit. Fins i tot la Federació Escola Valenciana ha decidit promocionar la música en valencià a totes les trobades de primavera i ha posat en marxa «La Gira», una proposta musical en valencià que volta per comarques i mou vora mig centenar de grups. El govern valencià es diu «andana». /



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.