cultura

La Casa de Cultura de Picassent fa vint anys

L'Ajuntament prepara una jornada de retrobament i reconeixement cultural d'un edifici que ha acollit nombroses propostes culturals, individuals i col·lectives, en aquestes dos dècades

L'Ajuntament està preparant diverses activitats per recordar aquesta efemèride. De fet, el divendres, 6 de juny, a les 7 de la vesprada, primer a l'Aulari de la Música i les Arts (AUMA) tindrà lloc un concert d'oboé del prestigiós músic local, Robert Silla, membre de l'Orquestra Nacional d'Espanya.

Seguidament, l'artista Francesc Santana presentarà i donarà una obra titulada, “La música” que passarà a formar part del patrimoni cultural de la localitat. També l'escultora María Cukier cedirà una de les seues obres a l'Ajuntament.

A les 20 hores, quatre passacarrers recorreran els punts cardinals del municipi amb protagonisme de les associacions musicals de la localitat, un comboi de sensacions sonores que conclouran a l'esplanada de l'Ermita per donar per encetada la Gala del 20é aniversari de la Casa de Cultura.

A l'acte del 20é aniversari es congregarà gran part del teixit associatiu local vinculat al món de la cultura i de la participació ciutadana. Als col·lectius se'ls afegiran persones que han format part i participat d'aquesta Casa polièdrica i polivalent, que observa amb optimisme el seu vigèsim aniversari, i traça un futur, integrador, cultural, plural.

Amb història

Fou el 3 de juny de 1994, quan després d'anys de lluita i projectes que no acabaven de vore la llum, la Casa de Cultura va ser inaugurada, amb l'aleshores ministra, Cristina Alberdi i l'alcalde socialista, Vicent Tarazona, com a mestres de cerimònia.

Des d'aleshores, la Casa de Cultura ha basat la seua proposta en una programació estable, amb iniciatives i projectes de totes les vessants: plàstiques, escèniques, artístiques, literàries, musicals i audiovisuals.

A més, la Casa de Cultura ha acollit les iniciatives de nombroses associacions locals del municipi que han tingut en este recinte el lloc idoni per mostrar a la població les seues expressions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.