Unes «vacances» molt productives al Teatre Municipal

Sidi Larbi Cherkaoui i María Pagés van teixint la seva coreografia a Girona

Van ser poc més de deu minuts sobre l'escenari. Un temps suficient per veure com dos dels principals representants, respectivament, de la dansa contemporània i el flamenc, fan confluir el seu art en una coreografia que permetrà comprovar com un mateix repertori de gestos es pot executar de manera lleugerament diferent, més secs i recargolats els d'ella, més eteris, flotants, els d'ell, en un contrast suggestiu i enriquidor.

En espera del resultat final d'aquesta col·laboració, els dos artistes van comentar ahir l'experiència de treballar junts des de finals d'agost, convidats pel festival Temporada Alta, una aventura que Larbi va qualificar, irònicament, de «vacances de treball»; María Pagés el va corregir assegurant que més que unes vacances eren un premi. «En aquesta col·laboració el que mana és el desig, perquè no és fruit d'un encàrrec sinó el resultat d'una voluntat comuna de fer alguna cosa junts», explicava ahir la ballarina, asseguda a les escales de l'escenari del Municipal. Al seu costat, Larbi va destacar el fet de treballar «pensant conjuntament, quan un està acostumat a pensar sol», i va destacar que, malgrat la diferència d'estils, tenen criteris similars.

La coreografia, que els dos artistes han anat fent créixer comunicant-se en anglès quan han calgut paraules, presenta una escenografia que, com el nom del muntatge apunta, evoca el desert.

La compenetració entre els dos creadors a l'hora d'anar progressant en el treball ha estat senzilla, segons van coincidir a assenyalar tots dos, amb un punt de partida en què ha estat fonamental el treball dels braços. Pagés va destacar de Larbi: «És molt obert i té una sensibilitat i una generositat que faciliten la feina.» Larbi no es va quedar curt: «El flamenc és la segona cosa que he vist en ella, el primer que hi ha és el seu estil.» Amb aquesta sintonia, les perspectives són immillorables.

Dunas és una coproducció del festival gironí, el Dans Festival de Singapur, Sadler'sWells de Londres, Nuits de Fourvièrie de Lió, el madrileny Festival de Otoño i Les Estivales de Perpinyà. La música original, que combina sonoritats flamenques, clàssiques i àrabs, la signen Szymon Brzoscka i Rubén Lebaniegos, i els músics que acompanyen la parella de ballarins són: Barbara Drazkowska (piano), David Moñiz (violí), José A. Carrillo Fity (guitarra), Ismael de la Rosa (veu-flamenc), Chema Uriarte (percussió) i El Arabi Serghini (veu-àrab).

k

Més imatges a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona