«Un text de Harold Pinter és com una partitura, i fer-lo vol exactitud»

Xicu Masó dirigeix «Alaska i altres deserts», que s'estrena a La Planeta

Alaska i altres deserts, una producció de La Planeta coproduïda per El Canal, agrupa tres textos breus de Pinter, Una mena d'Alaska –el més llarg, d'uns 50 minuts–, Victoria Station i Nit. El director gironí Xicu Masó ha triat aquestes tres peces de durada diversa per confegir un espectacle en què compta, en el repartiment, amb els també gironins Cristina Cervià i David Planas, a més de Míriam Alamany i Carles Martínez. Ahir, en la presentació de l'espectacle, Masó va explicar que «fer un text de Pinter és com interpretar una partitura, i vol la mateixa exactitud». Per Cristina Cervià, el seu paper –interpreta en la primera peça una dona que ha estat una vintena llarga d'anys en coma i es desperta– ha estat un repte important que ha superat «guiada per en Xicu», amb el qual es retroba –tots dos havien estat històrics del Talleret de Salt– després de deu anys sense treballar junts. Aquesta coincidència, el fet que la productora sigui La Planeta – «una sala que té molta ànima», va dir Masó–, que el text sigui de Pinter, i la presència al repartiment de Martínez i Alamany, amb els quals fa anys que treballa, són considerats per Masó «factors sentimentals» que formen «una mena de constel·lació que transmet molt bones vibracions».

A Una mena d'Alaska Pinter mostra els primers minuts desperta d'una dona que ha estat més de vint anys en coma, a causa d'una malaltia coneguda com encefalitis letàrgica, i que ha recuperat la consciència sobtadament gràcies a una nova droga. A Victoria Station es reprodueix un diàleg entre un taxista i la persona responsable de la centraleta de l'empresa, i a Nit una parella mira de recordar, sense èxit, la seva primera cita.

Pere Puig, director artístic de La Planeta, explicava ahir que el projecte naixia de la «voluntat i la il·lusió de la sala de col·laborar amb Masó en un projecte professional», que han bastit amb la complicitat d'El Canal i Temporada Alta, i que segueix les línies directrius del projecte artístic de la sala, «essencial en l'ecosistema teatral de Girona», segons Salvador Sunyer, director de Temporada Alta: combina la presència de professionals gironins i forans, i és una proposta amb continuïtat, ja que el març farà temporada al Tantarantana de Barcelona i, possiblement, farà gira pel país. Alaska i altres deserts es podrà veure a la sala La Planeta els dies 2, 3 (22h) i 4 d'octubre (19h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.