cultura

infantil i juvenil

valèria gaillard

El got mig ple

És un gat pèl-roig i simpàtic que s'esmerça de valent per entretenir la seva gent: fa malabarismes amb una troca de llana, dorm de dia per poder protegir-los de nit, s'estarrufa damunt del sofà, i de tant en tant demana que li rasquin la panxa. Menjar, joguines, coixins, no li manca res. Sens dubte, és el rei de la casa. Ara bé, un dia la situació fa un gir: apareix un company pelut de quatre potes amb una llengua de pam penjant. Aix! Adéu a la bona vida! A El rei de la casa, Marta Altés torna a presentar un conte tendre i humà per transmetre als més petits els valors de saber compartir, la convivència i l'amistat.

Com a Canviem de casa, el seu anterior àlbum, la il·lustradora parteix d'una situació conflictiva per girar-la i mostrar el got mig ple. Són històries, doncs, que reconforten els lectors perquè mostren com emocions negatives –la ràbia, la tristesa, la soledat– es poden convertir en alegria i felicitat gràcies a un sol gest. Tot i no explicitar-ho, la situació que planteja El rei de la casa és la mateixa que pateixen molts nens i nenes quan neix un bebè que els treu el protagonisme: són els reis destronats, com el nostre gatet.

La història està narrada en primera persona d'una manera senzilla i depurada, una prosa que lliga molt bé amb els dibuixos gens carregats i de línies netes i colors tardorencs amb tocs de vermell rabiós marca Altés.

La jove il·lustradora barcelonina va estudiar disseny gràfic a l'escola Eina i va treballar com a dissenyadora gràfica durant gairebé cinc anys (The Original Cha Chá). Després va estudiar un màster d'il·lustració d'àlbums infantils –una disciplina que l'havia interessada de petita– a l'Escola d'Art de Cambridge. Actualment viu a Londres, on ha publicat la majoria dels seus treballs en anglès. Entre els seus títols (tots molt recomanables) hi ha No! (Chils's Play, 2011), El meu avi (2012), Vull esmorzar petons, en què ha posat les il·lustracions al text de Trinitat Gilbert (Columna Edicions, 2013), i Sóc un artista, tots traduïts a diverses llengües. En el cas d'El rei de la casa, ja tenen contractades les edicions en rus, danès, escocès, grec, portuguès, xinès, alemany i italià.

el rei de la casa
Marta Altés
Il·lustració: Marta Altés Editorial: Blackie Books Barcelona, 2015 Preu: 14,90 euros A partir de: 3 anys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga

L’Escola de Teatre La Diana estrena ‘Un Dios salvaje’ a El Canal

Salt
música

Salvador Sobral clourà la 20a edició de l’(a)phònica amb un concert gratuït

banyoles