Censura de les referències catalanes de l'òpera «Roger de Flor»

Membres del Cor de la Generalitat han denunciat que la direcció del Palau de la Música de València ha ordenat la retirada de les mencions a Catalunya i al català de l'òpera Roger de Flor, (1878), de Ruperto Chapí, escollida per obrir el concert commemoratiu de la diada del Nou d'Octubre.

Segons van explicar, en l'inici de l'assaig de l'obra, el director de l'orquestra, Miguel Ángel Gómez Martínez, va donar aquesta instrucció dient que ho feia «per ordres de dalt». La solució que es va oferir era la de canviar les mencions al poble català i als soldats catalans, per les de valencià i aragonesos.

El grup socialista a l'Ajuntament de València s'ha fet ressò de la denúncia i ha anunciat que exigirà al consell d'administració del Palau de la Música «l'assumpció de responsabilitats polítiques» pel que considera un «atemptat contra la creació» i la «manipulació de la història» en «desvirtuar» una obra original.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València, Alfonso Grau, ha justificat la substitució dient que «qualsevol» obra escènica que s'ofereix en versió de concert «es mutila» perquè «no pega» i ha indicat que s'estan traient les coses de context.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Crítica
música

Incògnites del Misteri

Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona
música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua