PERE CORNELLÂ

PROPIETARI I GERENT DE CAFÈS CORNELLÀ

«El cafè es pren per plaer i s'ha d'oferir un producte perfecte»

Què en pensa de la revolució que han comportat les càpsules monodosi en el món del cafè?
–«És una gran revolució tecnològica que ha permès millorar la qualitat del cafè fet a casa. El cafè arriba ara a la llar en unes condicions òptimes per ser elaborat.»
–Com ha afectat aquesta innovació el negoci de Cafès Cornellà?
–«Nosaltres també en venem, de càpsules, però cal tenir en compte que el mercat domèstic només suposa entre un 3% i un 4% de la nostra facturació.»
–Com valora el fet que la compra d'una determinada cafetera lligui al consumidor a una marca pel que fa a la compra de càpsules?
–«Es tracta d'una raó tècnica i nosaltres també tenim aquesta oferta, per poder oferir totes les opcions. De tota manera, el que em sembla més positiu d'aquesta innovació és que reforça el fet que cal fer entendre als responsables de bars i restaurants que és més necessari que mai oferir un bon cafè, perquè sigui millor que el que pot obtenir el consumidor amb les càpsules.»
–El consumidor s'ha de queixar, si paga per un mal cafè?
«El cafè només es pren per plaer i els clients d'un establiment han de poder consumir un producte perfecte, ja que, si se segueix una fórmula adequada, el resultat és excel·lent. El que no s'entén és que un establiment que s'anomeni cafeteria no faci un cafè perfecte.»
–Quin és el seu repte amb les iniciatives que desenvolupa des de l'empresa?
–«El meu somni és que el cafè exprés perfecte fos un fet normal arreu de les comarques gironines. Amb una gastronomia tan magnífica com la que tenim, em pregunto per què no ens poden servir sempre un cafè perfecte.»
–Com ha influït la crisi en el sector del cafè?
«En l'hostaleria la reducció del consum és d'entre un 10% i un 12% per la crisi. Nosaltres hem mantingut la facturació amb la incorporació de nous clients. Amb tot, ara, més que mai, cal que el sector ofereixi qualitat.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona
Contra xifrada
Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió

Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí