Caixa Penedès amplia les converses d'un possible acord amb Caja Granada i Caja Murcia

La direcció vol incloure aquestes dues entitats en un SIP amb la CAI i Sa Nostra

Si l'objectiu és aconseguir una entitat forta, tot fa pensar que l'operació de Caixa Penedès hauria d'incloure Caixa Laietana i Caixa Girona, però també hauria de buscar una fórmula que permetés mantenir al màxim la xarxa actual i rendibilitzar la marca que té. Des del punt de vista del negoci immediat, l'operació centrada fora de Catalunya té un sentit lògic, ja que afectaria mínimament l'estructura actual i permetria mantenir més còmodament els actuals llocs de treball. Caixa Penedès ha notat que en els últims dies s'han intensificat les converses amb Sa Nostra (Illes Balears), la CAI (Aragó) i amb Caja Murcia i Caja Granada. Després de la intervenció del Banc d'Espanya a Cajasur (que va rebutjar una possible fusió amb Unicaja) i de l'ajornament del termini per accedir als ajuts del fons de reestructuració ordenada bancària –s'acabava el 30 de juny i s'ha allargat fins al setembre–, les operacions s'hauran de tancar amb rapidesa. La Generalitat s'ha mostrat partidària d'una operació que inclogui Caixa Girona i Caixa Laietana, ja que això deixaria l'escenari català tancat i preparat per afrontar la nova reordenació del mapa bancari espanyol.

Caixa Laietana, en BBB-

el punt / EFE

L'agència internacional de mesurament de risc Fitch va rebaixar ahir el ràting de Caixa Laietana a BBB-, l'últim nivell de grau d'inversió, i juntament amb Caixa Girona va instar-les a fusionar-se amb altres entitats. Fitch manté, a més, el ràting de les dues caixes en perspectiva negativa, però en canvi el ràting de Caixa Penedès es manté en BBB+. L'agència considera que Laietana té poc marge per millorar el seu nivell de capitalització i que serà difícil que transformi el seu perfil de risc. En una nota breu tramesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), des de la caixa maresmenca s'explica que la rebaixa de Fitch respon «fonamentalment a la incertesa de l'evolució de l'economia espanyola i a la lenta recuperació del sector immobiliari». En qualsevol cas, l'actitud de Caixa Laietana ha estat sempre de prudència quan s'ha plantejat la possibilitat de la fusió, i quan se li han demanat les seves preferències ha contestat que manté converses «amb tothom», fins i tot amb Caixa Penedès, amb la qual mai ha donat per trencades les negociacions de manera definitiva, i ha insistit que continua treballant per ultimar una fusió properament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.