Els marxants defensen que la seva essència és la varietat i la guerra de preus entre les parades

La qualitat del producte, on es compra i la dimensió del mercat fan variar-ne el cost

No és el mateix que el marxant compri directament les fruites i verdures a un productor –o, fins i tot, que ell en sigui– o que ho faci a un magatzem o una cooperativa. «Com més intermediaris més s'encareix el producte», afirma Manel Cano.

El president del gremi explica que els marxants tenen parada a diferents mercats gironins i que, en tots ells sempre ofereix el mateix gènere. «Però és obvi que hi ha competència de preus, i és ben legal», sosté. En aquest sentit, un dels factors que influeix notablement d'un mercat a un altre és el nombre de parades. Com més n'hi ha, més competència directa. «A part, és important la qualitat del producte. Si un marxant té fruita que està molt madura, normalment baixa el preu. També hi intervé el fet de si és de temporada o no», continua explicant.

Al seu parer, però, aquesta competència és bona. «I ens diferencia de les grans superfícies», hi afegeix.

A l'hora de tancar l'edició no es va poder localitzar el president de l'Associació de Marxants de les Comarques Gironines, l'altra gran entitat que representa el gremi.

Una norantena

A les comarques gironines hi ha actualment prop d'una norantena de mercats setmanals, segons dades extretes del web de l'Associació de Marxants de les Comarques Gironines. En la majoria dels casos se celebren un dia a la setmana. A les poblacions més grans, és habitual que hi hagi mercat dos dies. Precisament avui, s'estrena el mercat setmanal de Quart. Hi haurà vint-i-una parades en què s'oferiran tot tipus de productes. El mercat se situarà al voral de la carretera que travessa el nucli de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.