Economia

Poblet torna a fer vi amb tècniques dels monjos

El celler Abadia de Poblet presenta tres vins sense additius autòctons de la Conca

El celler Abadia de Poblet s'ha llançat a produir vins amb varietats autòctones de la Conca de Barberà i recuperant processos ancestrals similars als que utilitzaven els monjos del monestir cistercenc. Així, s'han fet servir tècniques de viticultura no invasiva, vinificacions en grans dipòsits de ciment i sense additius durant la fermentació, i una criança en grans barrils, tal com es feia antigament.

En concret, són tres noves referències: un blanc, un negre, etiquetats com a Abadia de Poblet, i un vi de finca 100% trepat, denominat La Font Voltada, que ja ha rebut diversos reconeixements. D'aquesta se n'ha fet una edició més limitada, de 1.200 ampolles, i el seu preu volta els 40 euros. El vi pren el nom de la finca, en unes vinyes antigues entre Sarral i Montbrió de la Marca. La Font Voltada fa referència a la rasa que hi ha al costat de la vinya. “És Conca de Barberà en estat pur”, diu l'enòleg Ricard Rofes, del grup Codorniu, que recorda que per elaborar aquest vi, envellit durant 14 mesos, s'han buscat expressament aquestes finques, unes de les mes antigues de la comarca.

El monestir de Poblet és l'únic que conserva vinyes i un celler en actiu. El celler, que avui dia no és un espai obert al públic, emmagatzema aquesta nova producció de Vins de Monestir de l'equip vinícola d'Abadia de Poblet, que pertany al grup Codorniu Raventós i que ja hi produeix dos vins joves des de fa anys.

Ara la premissa per elaborar els nous vins és fer-los tal com els feien els monjos antigament i aprofitant les varietats autòctones del territori, sobretot el trepat i el garrut.

“Malgrat ser frescos, hem aconseguit fer vins seriosos”, diu Rofes. Segons l'enòleg de l'empresa, amb aquest nou projecte s'ha volgut extreure l'essència de la Conca de Barberà. “L'objectiu és traslladar al consumidor un tros del paisatge de la Conca a través d'aquests vins i, a més, amb elaboracions ancestrals en un procés no intervencionista”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA
TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

BEGUR

El preu s’encén i s’apaga

Barcelona
Anna Colomer
Coach i experta en dinàmiques d’alt impacte

“L’impacte emocional de caminar sobre vidres i brases transforma”

Barcelona
Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials

Informació especial

Un bon ‘financial life planning’ pensant en la jubilació

Assessora del departament laboral de Lleal Tulsà Assessors