Bauhaus de Girona vol traslladar-se perquè li ha quedat petita la botiga de Mas Gri

La multinacional alemanya té diverses opcions, però podria situar-se a tocar del PC City de Girona i doblar els metres

L'increment de referències i productes de Bauhaus estaria deixant sense d'espai l'actual botiga que l'empresa té al sector comercial de Mas Gri. Algunes fonts assenyalen que la voluntat de la marca seria duplicar el nombre de metres quadrats i passar dels 4.500 a prop dels 10.000 metres quadrats. Es tracta d'una gran parcel·la comercial de la qual seria possible de disposar en aquests moments al sector de Can Turon, en uns terrenys molt propers a on hi ha situat el PC City.

Instal·lacions a fora

El trasllat de Bauhaus permetria evitar l'actual presència d'elements de l'empresa a l'exterior de la nau, ocupant literalment espai públic o zones de l'aparcament. Un fet que també passa amb la marca Decathlon, que ocupa part de l'exterior per exposar alguns dels seus productes, com tendes de campanya, cistelles de bàsquet o porteries. L'Ajuntament en algun cas ha reclamat als centres comercials que evitin l'ocupació de l'espai públic amb elements del comerç i en altres ocasions també els van requerir que cuidessin més la imatge posterior dels comerços, que donen a la carretera Barcelona, una de les principals entrades a la ciutat.

Dubtes amb la llei

La llei d'equipaments comercials que va aprovar la Generalitat genera certs dubtes en les possibilitats de futur i noves implantacions comercials a la ciutat. La llei determina ara que les noves implantacions només es podran fer a la trama urbana consolidada, una definició que crea certa ambigüitat i genera dubtes. En alguns casos, es considera que el sector de Can Turon es troba plenament consolidat com a trama comercial, pel sector residencial de l'Avellaneda, la nova àrea residencial que impulsa el govern al mateix sector, però des d'altres punts de vista es considera que no es pot parlar de trama urbana.

Forné i Hipercor

La nova llei genera menys problemes amb l'ampliació d'Hipercor, que sí es troba en un emplaçament urbà plenament consolidat i obre possibilitats a edificis cèntrics que es deixin en desús per situar-hi noves firmes comercials. Una possibilitat seria el garatge Forné, que amb la nova llei catalana podria convertir-se en espai comercial i es preservaria la façana que preveu la catalogació.

Una parcel·la encara per desenvolupar

El sector de Mas Gri encara té una parcel·la per desenvolupar, on es podrà situar un nou comerç que completarà la presència ara de Decathlon, Media Markt i Bauhaus. Es tracta d'una gran parcel·la situada al costat de la carretera i just a sota i la part posterior de l'entrada als comerços actuals. De fet, els treballs en el sector van començar i fins i tot hi ha una zona d'aparcaments acabada, per bé que s'hi ha restringit l'accés. Tot fa pensar que els propietaris dels terrenys estan esperant que es recuperi la bonança econòmica per desenvolupar el sector, així com també que les grans empreses mantinguin ara una política més passiva d'expansió tenint en compte la crisi econòmica que està afectant a tots els sectors productius. La instal·lació d'aquest nou centre comercial també permetrà crear nous accessos a tot el sector comercial de Mas Gri. En algun moment s'havia parlat de la possibilitat que s'hi instal·lés una botiga de mobles, però la proposta no va tirar endavant.

Arriba l'any 1990 a Sant Ponç

La multinacional d'origen alemany va aterrar a Girona l'any 1990 amb l'obertura al barri de Sant Ponç d'una botiga que ocupava més de 2.500 metres quadrats. En aquell moment, l'arribada de la firma a les comarques gironines suposava la segona gran superfície que la multinacional obria a l'Estat. La primera botiga es va obrir a Barcelona, amb una superfície de més de 6.000 metres quadrats. La presència de Bauhaus a la plaça de Sant Ponç va suposar que la firma alemanya es convertís en un autèntic pol d'atracció de clients cap aquest sector. L'èxit de la marca va suposar que, l'any 1999, la firma especialista en materials per a la llar, taller, jardineria, il·luminació i bricolatge decidís canviar d'ubicació i traslladar-se al nou polígon industrial de Mas Gri, passant del nord de la ciutat a l'entrada sud. Les noves instal·lacions suposaven un pas endavant en la implantació de la firma alemanya, ja que passaven a disposar de 4.500 metres quadrats. L'arribada de Bauhaus amb la implantació de Decathlon i Media Markt a les parcel·les han garantit l'èxit comercial del sector, un dels més concorreguts durant tot l'any i els centenars d'aparcaments disponibles es queden curts en èpoques d'auge comercial com poden ser les festes nadalenques.

Què s'hi pot fer, a la nau actual?

Si el trasllat de firma Bauhaus s'acaba concretant, una de les incògnites és quin serà el futur de la nau que ocupa actualment l'empresa alemanya. La potencialitat comercial del sector està fora de dubte i no es preveu que hi hagués problemes per trobar una nova marca comercial que omplís el buit que generés el trasllat de Bauhaus a un altre punt de la ciutat o de la rodalia de Girona. Altres opcions possibles serien que Media Markt o Decathlon apostessin per ampliar al seva oferta comercial al sector i poguessin assumir els metres quadrats que deixi lliure Bauhaus. Tampoc no seria descartable que algunes firmes competidores de la mateixa alemanya aprofitessin l'avinentesa per ocupar el buit i aprofitar la consolidació comercial que hi ha al sector per introduir-se en el mercat de Girona i la seva àrea metropolitana. La situació en aquest sector seria molt diferent de la viscuda a Sant Ponç. La marxa de Bauhaus es va cobrir amb l'arribada d'una cadena d'electrodomèstics, i malgrat diversos intents i el canvi de nom diverses vegades, la gran superfície va acabar tancant i ara fa molt de temps que està inactiva. Un dels avantatges del sector és que la majoria de creixement que projecta Girona és precisament al sud de la ciutat, fet que pot beneficiar l'arribada de grans firmes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona