Demanen 2 anys de presó a l'encarregat d'un restaurant que volia que una cuinera avortés

El fiscal demana dos anys de presó per a l'encarregat d'un restaurant de Girona per un presumpte delicte de coaccions a una treballadora. En concret, segons el text de fiscalia, l'home pretenia que una ajudant de cuina avortés com a requisit per mantenir-li el contracte de treball.

La dona va ser contractada el juliol del 2005 i, posteriorment, va iniciar una relació sentimental amb el cap de cuina de l'establiment. El febrer del 2006 la dona va quedar embarassada i l'encarregat del restaurant, quan ho va saber, li va donar una setmana de vacances. Uns dies després, l'encarregat va convocar la treballadora i, tal com s'explica en el text del fiscal, li va dir que si no interrompia l'embaràs no li renovaria el contracte. Ella s'hi va negar i, el juliol del 2006, es va donar per extingit el contracte, sense rebre cap compensació econòmica. La dona va presentar una reclamació per acomiadament improcedent i, finalment, se li va fer el pagament de 2.000 euros

Pel fiscal, els fets són constitutius d'un delicte de coaccions per limitar l'exercici d'un dret fonamental, demana una pena de dos anys de presó i una indemnització de 3.000 euros per a l'afectada.

Per la seva part, la defensa de l'encarregat nega la correlativa del fiscal i de l'acusació particular, considera que no existeix cap infracció penal i demana l'absolució dels càrrecs imputats al seu defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva