Comencen les obres de construcció del centre d'acollida turística de Tortosa

L'equipament forma part d'una xarxa de centres que impulsa el govern i costarà 1 milió d'euros

Cadascun dels onze CAT que s'obriran arreu del país estarà dedicat a una temàtica, que en el cas de Tortosa serà el llegat de la cultura islàmica, jueva i cristiana. «Tenim un percentatge important de turisme jueu i se li ha d'explicar en quins llocs la seua comunitat va ser important», va explicar el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta. Així, el centre recollirà les influències de les tres cultures a Tortosa, en particular, però també a les Terres de l'Ebre i a Catalunya en general. El pressupost d'aquesta actuació és d'1 milió d'euros, 173.000 dels quals han estat aportats per l'Ajuntament.

El CAT se situa en uns terrenys de 1.541 metres quadrats de superfície del portal Ciutat Centre. L'edifici serà d'una única planta però quedarà dividit en dos mòduls: un per a l'àrea museïtzada i un espai degustació gastronòmica, botiga amb productes de les Terres de l'Ebre i un punt d'informació. «Tots els CAT tindran el mateix disseny», va dir Vilalta. Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va assenyalar que el centre entrarà en funcionament a principi del 2010, coincidint amb la finalització de les obres del nou vial que s'ha començat a construir a la vora del canal, de 25 metres d'amplada, i que permetrà que el CAT tingui doble accés. En aquest sentit, s'ha buscat un emplaçament pel CAT amb facilitat d'aparcament. «Hem buscat la comoditat del turista per motivar-lo a visitar Tortosa», va dir el regidor de Turisme, Ricard Forés.

Montblanc i la Corona d'Aragó

ACN

La primera pedra del CAT de Montblanc es posarà al juny i la instal·lació s'inaugurarà l'any que ve, segons el director territorial d'Innovació, Universitats i Empresa al Camp, Àngel Xifré. Altres projectes que començaran enguany seran la senyalització del tram del Camí de Sant Jaume entre Tarragona i Lleida (des de la catedral de la ciutat i passant per Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges).

També se senyalitzaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant, al castell d'Escornalbou i a Centcelles i es faran cinc centres d'interpretació: un de l'escalada a l'Arbolí, un de les muntanyes de Prades, un de la serra de Llaberia a Pratdip, un sobre productes mediterranis a Riudecanyes i un altre dedicat als castells del Baix Gaià, al Catllar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona