Confien que les obres del projecte Castor no s'iniciaran fins que no s'hagin aprovat tots els estudis

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia està convençuda que les obres del projecte Castor no començaran fins que no s'hagin aprovat tots els estudis i s'hagin resolt tots els tràmits pendents. Així ho va assegurar ahir el portaveu, Joan Ferrando, després que es fes públic que la promotora del projecte, Escal UGS, ja disposa d'un moll al port de Vinaròs, i que preveu començar les obres aquest mes vinent. No obstant això, Ferrando confia que no es començarà res «fins que tot sigui clar». «Hi ha estudis d'impacte ambiental pendents, i l'empresa tampoc no ha presentat cap estudi d'arqueologia», va assegurar Ferrando. El portaveu va recordar que encara hi ha passos per fer perquè les obres es posin en marxa: «L'Ajuntament de Vinaròs (Baix Maestrat) té les portes obertes al projecte, però no es podrà iniciar fins que no es tinguin tots els permisos.»

Nous afectats

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia va fer divendres a la nit una assemblea informativa a Alcanar, sobretot per assessorar els nous afectats pel projecte, a causa d'un gasoducte que connectarà la planta d'operacions terrestre del Castor amb el sistema gasista.

«Es tracta d'un gasoducte que no es preveia en el projecte inicial, i és un clar exemple del fraccionament del projecte», va explicar Ferrando. La plataforma ja va presentar una denúncia a la Comissió Europea sobre aquesta qüestió que va ser acceptada a tràmit. «A Europa s'han adonat del que denunciem», va declarar satisfet el portaveu. «És un procés que no és gens clar, i només volem que tot sigui legal i que estigui dins de la normativa vigent i de les directives europees», va puntualitzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Copa Amèrica, impuls a l’economia local

GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES
economia

La zona euro supera la recessió tècnica

barcelona
economia

Els pagesos tallaran la frontera amb França el 3 de juny en una protesta “històrica”

barcelona
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES