El SEC renya la conselleria d'Economia i el Banc d'Espanya

El Sindicat de Treballadors de Caixes (SEC), la segona força sindical en el sector de caixes de Catalunya, ha acusat el Banc d'Espanya i la conselleria d'Economia de tenir «una resposta inacceptable» davant la «decisió legítima» del consell d'administració de Caixa Girona d'abandonar el projecte de fusió amb les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa. Al seu parer, les insinuacions d'aquests organismes «qüestionant obertament la viabilitat de Caixa Girona en solitari» representen «un incompliment de la seva obligació legal de vetllar per la bona imatge de les caixes d'estalvis», segons afirma el SEC en un comunicat de premsa. Per això, diuen, rebutgen absolutament les declaracions d'exigències de plans de viabilitat «quan d'altres entitats del sector han rebut un tracte delicat, fins i tot condescendent». Recordem que la Generalitat, davant la decisió de Caixa Girona d'anar sola, s'ha mostrat clarament favorable als processos de fusió de les caixes catalanes i ha deixat clar que vetllarà i estarà sobre l'entitat financera gironina «per garantir que s'adoptin les mesures precises per assegurar la viabilitat», no sense esmentar el seu ampli suport a les altres tres entitats (Manlleu, Terrassa i Sabadell) per seguir endavant amb el seu projecte de fusió.

Els treballadors

Així mateix, el sindicat alerta que actuarà contra qualsevol pla que perjudiqui els empleats. «Rebutjarem qualsevol actuació que, directament o indirectament, faci pagar als treballadors els plats trencats dels projectes fallits de la conselleria d'Economia», continuen dient en el comunicat.

Unnim té garanties d'èxit

Pel que fa al projecte d'Unnim –ara integrat per les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu, després de la sortida de Caixa Girona–, el SEC opina que continua aportant garanties d'èxit econòmic a curt, mitjà i llarg termini, «per la qual cosa aquesta sortida no posa en perill la seva viabilitat com a entitat financera». Creuen, però, que les condicions laborals pactades són molt millorables, i el reglament d'eleccions dels empleats als òrgans de govern és inacceptable, per la qual cosa mantenen que hi continuaran sense donar suport.

Finalment, el SEC fa referència al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Afirma que s'adreçarà al conseller d'Economia, Antoni Castells, per tal que l'informi sobre quina és la situació en què es troba el requeriment de modificació legal del decret del FROB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA

La Copa Amèrica, impuls a l’economia local

GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES