Economia

La multinacional Lear acaba la producció a la fàbrica de Roquetes

L'empresa acomiada el darrer grup d'operaris i la planta ja està desmantellada

«Ha estat més dur veure com s'ha desmantellat la fàbrica que el mateix expedient de regulació d'ocupació», va explicar Soledad Roca, delegada de CCOO i una de les treballadores que van ser acomiadades divendres. «Van portar un camió amb una compactadora que va convertir en ferralla bona part del material que fèiem servir», va lamentar Roca.

Dels 515 treballadors que Lear tenia a Roquetes només queden en actiu dues persones de magatzem, un verificador, els caps de producció, enginyeria, qualitat, etc. i el director de la planta, també inclosos en l'ERO. «Ja s'ha acabat totalment la producció de Lear a la planta de Roquetes», va manifestar el secretari general de la USOC a les Terres de l'Ebre, David Queralt. Va ser divendres passat quan la multinacional nord-americana va despatxar el darrer grup de 21 persones, entre les quals hi havia tres representants sindicals. Pel que fa als dos treballadors de magatzem que queden en actiu, s'encarregaran d'enviar els darrers camions amb material, i el verificador ha de revisar uns connectors per a unes peces de Nissan. Tot i que el principal client de Lear era el fabricant de cotxes Saab, també tenia petites comandes de Nissan. Una vegada es completen els darrers serrells pendents, l'empresa tancarà les portes definitivament. Un tancament que tindrà lloc entre el 9 i el 15 d'abril. Amb tot, la major part de treballadors (un grup de 400) van plegar de la fàbrica el mes de gener passat.

Només un 1% de la plantilla ha trobat feina

El tancament de la multinacional nord-americana Lear ha deixat a l'atur 515 treballadors amb una mitjana d'antiguitat de divuit anys. Quan l'empresa va presentar l'ERO de tancament, els sindicats ja van advertir de les dificultats que tindrien aquests treballadors per trobar una altra feina a les Terres de l'Ebre, on el teixit industrial és feble. Hi ha 400 treballadors que estan sense feina des de principi de gener i, segons els sindicats, són molt pocs els que han aconseguit recol·locar-se. «Només un 1% han trobat una altra feina», ha explicat Vicenta Lliveria, delegada de la UGT. Després d'una tensa negociació entre sindicats i empresa i de nombroses mobilitzacions dels treballadors es van pactar unes indemnitzacions de 50 dies de sou per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats i 150.000 euros de límit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.