RICARD FORÉS

REGIDOR DE FIRES DE TORTOSA

«Sense Expoebre, l'hauríem de crear»

El regidor aposta pel model multisectorial, innovant i fent més atractiva la fira

Com ha vist les primeres hores d'Expoebre?
–«La jornada de portes obertes de dijous va anar molt bé. Tot estava a punt i l'inici va fer-se amb absoluta normalitat. Estem contents de fer la fira sòlida que avui és Expoebre, tot i la crisi. Ja s'han fet els primers contactes comercials, i esperem que la resta de dies, que són els forts, Expoebre compleixi la seua missió, que és la de dinamitzar l'economia de Tortosa i del territori.»
–Fins a quin punt ha afectat, la crisi? Ha estat un impacte més fort que el de l'any passat o s'ha notat certa recuperació?
–«Més o menys igual, en termes similars. El que passa és que sempre hi ha variacions, i hi ha algunes empreses que vénen i d'altres que no. Jo diria que els efectes de la crisi no han estat tan greus com el 2009. Potser l'any passat vam rebre el cop més fort, i enguany hi ha hagut una certa normalitat, dintre d'aquesta situació complicada. Alguns dels expositors que han vingut han anat a la mínima expressió dels seus estands, però valorem aquesta bona voluntat que tenen de ser fidels a Expoebre. A més, també cal recordar que ser presents a la fira els surt a compte.»
–Expoebre necessita un nou model?
–«Expoebre ha de ser una fira multisectorial en què cada any hi hagi novetats, amb sectors que, segons la conjuntura econòmica, tinguen una major representació. Ha de ser una fira molt viva i multiproducte. Ha de continuar fent-se, és imprescindible. Si no existís, hauríem de fer una altra fira que fos multisectorial, perquè hi ha sectors que no podrien ser objecte d'una fira temàtica. El que hem d'intentar és presentar novetats cada any, fer-la atractiva i buscar elements d'innovació per donar-li activitats suplementàries en cada edició. Però el model d'Expoebre no està en discussió que s'hagi de canviar.»
–Fira de Tortosa treballa en noves fires?
–«Ara encara fem balanç del Festast, que va ser un esforç molt important, un gran èxit i una fira consolidada ja des de la seua primera edició. I des de la mateixa Expoebre estem encetant dues línies de treball: el saló Ebreambient, que s'ha renovat molt respecte de l'any passat, i una petita exposició d'artesania de les Terres de l'Ebre, que podria ser una línia de treball per al futur. Hi ha altres possibilitats, però cal treballar-les més abans d'anunciar res.»
–Just al costat del pavelló firal ja estan molt avançades les obres del campus de la URV. Fins a quin punt seran complementaris el recinte firal i la universitat?
–«El campus serà molt important. Enguany i l'any que ve, les obres del campus ens generen uns certs reajustaments en els emplaçaments. Però el fet de tenir un campus, amb aules, sales específiques i sales d'actes, serà el complement ideal per al pavelló. Això ens permetrà organitzar conjuntament amb les fires tot tipus de trobades, congressos, debats... El pavelló i el campus fan que el futur de congressos i fires a la nostra ciutat siga molt esperançador.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS
economia

Nova associació per millorar l’economia i promocionar les Garrigues

Juneda
economia

Catalunya va rebre 1,87 milions de passatgers internacionals per via aèria a l’abril

barcelona
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA