Economia

El sindicats lamenten el poc suport de Ferran Bel als treballadors acomiadats

La plantilla d'Indo va fer ahir la primera jornada de vaga contra el tancament de la fàbrica

El tancament de la planta d'Indo és, segons els sindicats, un exemple més de la destrucció de la indústria a les Terres de l'Ebre. «Farem mobilitzacions de manera continuada fins que es retire l'anunci de tancament d'Indo. No es tracta només de defensar els llocs dels treballadors del grup òptic, sinó tots els llocs de treball d'aquest territori, perquè Indo és un exemple del que passa amb el teixit industrial de l'Ebre», va manifestar el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. En aquest sentit, els sindicats fan un toc d'atenció a les administracions perquè eviten el tancament d'empreses i, especialment, a l'Ajuntament de Tortosa. «L'alcalde hauria de col·laborar amb els treballadors i fer tot el possible per evitar que tanquen empreses, però la realitat és que no el veiem per cap banda», va lamentar el secretari d'organització de MCA-UGT a les Terres de l'Ebre. Els sindicats també són crítics amb les actuacions que l'Ajuntament de Tortosa ha decidit finançar amb el fons estatal, com és el cas del pavelló poliesportiu, perquè no crearà ocupació.

La plantilla d'Indo va fer ahir la primera jornada de vaga, i tant al matí com a la tarda, van sortir al carrer i van tallar la carretera que uneix Tortosa amb Roquetes i l'eix de l'Ebre, a la plaça Corona d'Aragó. «La gent que treballa a Indo està molt qualificada però l'empresa fa quinze anys que no inverteix en aquesta planta», va dir Casadó. Sindicats i empresa es reuniran divendres als serveis territorials de Treball, tot i que Indo no presentarà l'ERO de tancament fins al 20 de maig. Els 31 treballadors d'Indo tornaran a fer vaga divendres i es manifestaran des de la porta de la fàbrica fins als serveis territorials de Treball, un acte de protesta que és obert a la resta de treballadors que estan desocupats.

Indo vol tancar la planta de Tortosa el 31 de juliol i externalitzar la producció de muntures d'ulleres. De les 800.000 unitats d'ulleres que ven el grup Indo, només en fabrica directament 300.000.

«Hem fet tot el que estava a les nostres mans»

L'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, va qualificar d'«incomprensibles» les crítiques rebudes dels sindicats i va assegurar que l'Ajuntament ha fet tot el possible per evitar el tancament d'indústries. «Hem fet tot el que estava a les nostres mans per evitar el tancament d'Indo, malgrat la posició mantinguda per l'empresa, i el sindicat UGT n'és plenament coneixedor», va manifestar Bel, que atribueix a una descoordinació entre els dirigents sindicals les crítiques rebudes. «Sobta que es vulgui culpabilitzar del tancament d'Indo l'Ajuntament de Tortosa, quan és l'única administració que ha fet tot el possible per evitar-ho. Fins al punt que l'empresa manté diferents contenciosos judicials amb l'Ajuntament, precisament per aquest motiu», va assenyalar l'alcalde de Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.