Caixa Penedès amplia les converses d'un possible acord amb Caja Granada i Caja Murcia

La direcció vol incloure aquestes dues entitats en un SIP amb la CAI i Sa Nostra

Si l'objectiu és aconseguir una entitat forta, tot fa pensar que l'operació de Caixa Penedès hauria d'incloure Caixa Laietana i Caixa Girona, però també hauria de buscar una fórmula que permetés mantenir al màxim la xarxa actual i rendibilitzar la marca que té. Des del punt de vista del negoci immediat, l'operació centrada fora de Catalunya té un sentit lògic, ja que afectaria mínimament l'estructura actual i permetria mantenir més còmodament els actuals llocs de treball. Caixa Penedès ha notat que en els últims dies s'han intensificat les converses amb Sa Nostra (Illes Balears), la CAI (Aragó) i amb Caja Murcia i Caja Granada. Després de la intervenció del Banc d'Espanya a Cajasur (que va rebutjar una possible fusió amb Unicaja) i de l'ajornament del termini per accedir als ajuts del fons de reestructuració ordenada bancària –s'acabava el 30 de juny i s'ha allargat fins al setembre–, les operacions s'hauran de tancar amb rapidesa. La Generalitat s'ha mostrat partidària d'una operació que inclogui Caixa Girona i Caixa Laietana, ja que això deixaria l'escenari català tancat i preparat per afrontar la nova reordenació del mapa bancari espanyol.

Caixa Laietana, en BBB-

el punt / EFE

L'agència internacional de mesurament de risc Fitch va rebaixar ahir el ràting de Caixa Laietana a BBB-, l'últim nivell de grau d'inversió, i juntament amb Caixa Girona va instar-les a fusionar-se amb altres entitats. Fitch manté, a més, el ràting de les dues caixes en perspectiva negativa, però en canvi el ràting de Caixa Penedès es manté en BBB+. L'agència considera que Laietana té poc marge per millorar el seu nivell de capitalització i que serà difícil que transformi el seu perfil de risc. En una nota breu tramesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), des de la caixa maresmenca s'explica que la rebaixa de Fitch respon «fonamentalment a la incertesa de l'evolució de l'economia espanyola i a la lenta recuperació del sector immobiliari». En qualsevol cas, l'actitud de Caixa Laietana ha estat sempre de prudència quan s'ha plantejat la possibilitat de la fusió, i quan se li han demanat les seves preferències ha contestat que manté converses «amb tothom», fins i tot amb Caixa Penedès, amb la qual mai ha donat per trencades les negociacions de manera definitiva, i ha insistit que continua treballant per ultimar una fusió properament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona