Economia

La fàbrica d'Indo a Tortosa continuarà oberta tot i el concurs de creditors

Els representants sindicals de CCOO i la UGT van reunir-se ahir amb la direcció d'Indo a Tortosa, que els va explicar que la planta continuarà en funcionament tot i la presentació del concurs de creditors que la multinacional va comunicar dijous al vespre a la Comisión Nacional del Mercado de Valores. «De moment, la planta mantindrà l'activitat i els salaris dels treballadors estan garantits», va explicar el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. Tot i això, hi ha neguit entre els treballadors, uns treballadors que només fa un parell de setmanes celebraven la retirada de l'expedient de regulació d'ocupació amb què la multinacional volia acomiadar els 31 treballadors que queden a la fàbrica de muntures d'ulleres. «Indo haurà d'elaborar un pla de viabilitat del seu negoci i el futur de la planta de Tortosa dependrà d'aquest pla», va assenyalar Casadó, que sosté que fins d'aquí a un parell de mesos no se sabrà la decisió de l'empresa.

El concurs de creditors d'Indo afecta l'empresa matriu Indo Internacional i les seues filials Indo Equipment, Indo Lens i Indústries d'Òptica. Pel que fa al deute del grup òptic és d'uns 50 milions d'euros, un deute que l'empresa no ha aconseguit refinançar. Indo va perdre 27 milions d'euros el 2008 i 13 milions d'euros el 2009. Durant el primer trimestre del 2010 les pèrdues han estat de 10 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]