Economia

L'Ajuntament de Tarragona i els marxants creen una taula per negociar l'adaptació del mercat a la normativa

Els venedors entreguen una carta a Montilla en què li reclamen millores

Responsables de l'Ajuntament de Tarragona i les dues principals associacions de marxants de la ciutat han iniciat una ronda de contactes per tal de buscar una fórmula d'aplicació del decret de regulació de la venda ambulant a la ciutat. «Ja hem parlat amb representants del sector, i estem preparant una reunió més global per analitzar com podem adaptar aquesta directiva europea al municipi de manera que sigui al menys perjudicial possible per al sector», va explicar el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Sergi de los Ríos. Aquesta sortida, però, es veu complicada per dos factors: el conflicte de competències obert entre la Generalitat i l'Estat espanyol sobre la regulació de mercats ambulants, i la dificultat per trobar la fórmula per complir la normativa sense perjudicar els marxants.

De moment, els paradistes de la ciutat veuen de bon ull la posició del govern local, i esperen que es pugui trobar una sortida. «Veiem que els partits estan disposats a parlar i que podrem negociar», va explicar Jordi Quintana, membre de la junta de Tarragona Associació de Marxants (TAM). Tant ell com els altres paradistes veuen amb preocupació l'aplicació de la directiva europea a Catalunya, perquè posaria fi al traspàs de les llicències de mercat de generació en generació, tal com s'ha fet fins ara en la majoria de parades. «Té la part bona que podràs vendre't la llicència, però també obre la porta al fet que s'instal·lin màfies xineses o russes als mercats, i el desvirtuïn», va dir el representant dels marxants.

Limitació de la directiva

El president de la Generalitat, José Montilla, va visitar el mercat ambulant més gran de Catalunya, el de Bonavista (Tarragona), el passat 30 de maig. Un dels paradistes membre de TAM, Fernando Amores, va aprofitar l'ocasió per entregar-li una carta en què fa constar les reivindicacions del sector davant dels canvis introduïts en la regulació. A la missiva es reclama que la Generalitat limiti l'aplicació de la directiva europea als mercats ambulants per raons «d'ordre públic» o de «salut pública», ja que considera que aquesta provocarà que els marxants hagin de desplaçar-se més quilòmetres, a més de desorientar la clientela tradicional dels mercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]