Salou podrà començar la reparació de la seu del Patronat de Turisme després de Setmana Santa

Unes obres van provocar esquerdes a l'edifici, el xalet Torremar, el 2006

La primavera del 2006, el personal del Patronat Municipal de Turisme va deixar el xalet Torremar després que les obres de conversió en restaurant del xalet Villa Enriqueta, que incloïen la construcció d'un doble soterrani, afectessin el subsòl i provoquessin esquerdes a l'edifici municipal. Des de llavors, el servei s'ha ofert de manera provisional des d'uns barracons a l'espigó del moll, en espera que acabessin, primer, les obres del xalet del costat i, finalment, que s'iniciés la rehabilitació de la seu del patronat.

Ara, l'Ajuntament ha fixat per fi la data d'inici de les obres de recuperació del xalet Torremar, que començaran després de Setmana Santa, tal com ha confirmat l'alcalde, Antoni Banyeres. El projecte definitiu, en el qual es preveu un cost de més de 600.000 euros, també determina que el termini d'execució és de sis mesos, per la qual cosa aquest podria ser l'últim estiu que el patronat turístic ha de funcionar des d'una seu provisional.

Reclamació

Malgrat l'avenç en els terminis, encara s'ha d'esvair del tot l'interrogant sobre qui pagarà els costos de reparació del xalet Torremar. L'Ajuntament responsabilitza dels fets la constructora del restaurant veí (inaugurat fa pocs mesos sota el nom Vil·la Alexander) i ha presentat una reclamació a través de les companyies asseguradores per tal que assumeixin el cost íntegre dels treballs de rehabilitació. «D'una o altra manera es repercutirà sobre ella, i fins i tot se li podria exigir una compensació per les despeses que tot plegat ha ocasionat a l'Ajuntament», va detallar el regidor de Planificació Territorial, Pablo Otal. De moment, però, el consistori continua pendent de cobrar l'import que ha reclamat.

Qui sí que es desvincula totalment de la responsabilitat per les esquerdes del xalet Torremar és la propietària del xalet Villa Enriqueta, l'empresa Turispatrimonial SL, que no té constància, de moment, de cap tipus de reclamació del consistori salouenc. De fet, l'empresa deriva tota la responsabilitat a la companyia que ells van contractar per fer les obres del subsòl, Mecánica del Suelo Losán SA, i que, segons asseguren, van dissenyar malament les pantalles de protecció. A banda d'això, la proximitat de les capes freàtiques al subsòl va provocar una combinació que va desembocar en problemes tant al xalet Torremar com al carrer del Mar, que és contigu al Villa Enriqueta i on es va obrir un forat que va obligar a mantenir la via tallada al trànsit.

L'empresa propietària del restaurant veí de la seu del patronat turístic, de fet, ja ha guanyat un judici a la companyia que va executar aquests treballs, i ha estat compensada econòmicament per l'endarreriment en les obres i pel sobrecost que va suposar l'incident, que l'empresa calcula en un 100% del pressupost inicial de les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona