Economia

economia

Grifols comença a sortir de la participació a la xinesa Shangai RAAS

La CNMC n’autoritza la venda del 20%

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat la compra del 20% de les participacions de Grífols a Shanghai RAAS per part de Haier, segons un registre publicat aquesta setmana. Aquesta és la primera de les aprovacions requerides per part de les autoritats perquè avanci la desinversió de Grífols a la Xina.

La publicació del registre de la CNMC és el vistiplau a l’operació, i arriba en plena polèmica per la denúncia de presumptes irregularitats en els comptes de la companyia d’hemoderivats per part del fons d’inversió nord-americà Gotham City, que va causar pèrdues milionàries en les accions de la companyia, amb una caiguda de més d’un 30%.

Enmig de la crisi, Grífols va confirmar que la venda a Haier del 20% de la xinesa Shanghai RAAS –actualment en mans de la companyia d’hemoderivats- seguia endavant aliena a la qüestió de la liquiditat. La venda es va fer pública el passat desembre i està xifrada en uns 1.600 milions d’euros. Ara, la CNMC ha conclòs que no hi ha problemes per a la competència que impedeixin autoritzar aquesta operació.

Pel que fa a Grífols ha defensat en tot moment que les acusacions de manipulació dels comptes són “informacions falses i especulacions” i ha anunciat mesures legals contra Gotham. Fa pocs dies, l’empresa d’hemoderivats catalana va decidir nomenar Nacho Abia com a conseller delegat. D’aquesta manera, Thomas Glanzmann deixava la duplicitat de responsabilitats de CEO i president executiu -es queda amb aquest càrrec-. A més, la família Grífols va posar punt i final en les seves funcions executives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia