Economia

economia

Refaran una subestació per facilitar l’evolució cap al cotxe elèctric a Seat

Red Eléctrica ha començat aquesta setmana la substitució de la subestació d’Abrera per impulsar els projectes de la indústria de l’automoció relacionats amb el vehicle elèctric a la zona de Martorell. La companyia estatal, filial de Redeia, invertirà 8 milions d’euros en substituir les instal·lacions actuals per una nova estació encapsulada amb tecnologia GIS, més blindada a avaries parcials.

Segons informa Red Eléctrica en un comunicat, les noves instal·lacions seran més compactes, amb menys impacte visual que l’actual. La subestació gestiona el subministrament d’energia a tot el nord del Baix Llobregat, amb una alta demanda industrial. La previsió és que les obres acabin el 2025 coincidint amb la transformació del principal pol d’atracció industrial de la zona, Seat, cap a la fabricació de vehicles elèctrics. L’automobilística ha començat la transformació de la fàbrica, i té previst aquest 2024 començar a fer presèries de vehicles elèctrics, ja que durant el 2025 hauria de començar a fabricar-ne. Tot i que no hi ha confirmació oficial, l’inici de la fabricació de models elèctrics podria ajornar-se fins el 2026, segons les darreres informacions. A la fàbrica de Martorell s’acoblaran els models per a Volkswagen (ID.2) i Cupra (Raval).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia