Economia

economia

Oficines bancàries mòbils donaran servei a tot el país a partir del setembre

El govern adjudica a CaixaBank i la Caixa d’Enginyers els lots per arribar entre un i dos cops al mes als 503 municipis que avui no tenen caixer

El cost anual serà de 990.000 euros, repartit entre administració i entitats privades, en un contracte de dos anys prorrogables a dos més

No tenir caixer automàtic al poble on viuen és ara un problema per a milers de catalans, que es veuen obligats a desplaçar-se fins al municipi més proper que disposa d’aquest servei per poder fer les seves gestions bancàries. Des del 2008, de fet, Catalunya ha perdut el 73% de les oficines -de 8.155 a 2.194- i, actualment, el 54% dels municipis no en tenen, fins a 503 dels 948, amb una població de 307.553 persones. Una desatenció que el govern vol solucionar amb una xarxa d’oficines mòbils que aquest matí ha presentat la consellera d’Economia, Natàlia Mas, en un acte a Alpens (Lluçanès), recollit per l’ACN. “Tots els municipis de Catalunya tindran els serveis, més de la meitat no els tenen i pensem que és una qüestió que calia revertir”, ha afirmat Mas, que ha qualificat d’”innovador” el projecte, que ella mateixa havia presentat al juliol.

Es tracta d’una xarxa de furgonetes que pararan a tots els municipis entre un i dos cops al mes, i que oferiran tots els serveis que ofereix un caixer bancari: retirar i ingressar diners en efectiu, domiciliar el pagament de rebuts i tributs, consultar moviments o obtenir extractes del saldo. A més, hi anirà un treballador que oferirà atenció personalitzada i assessorament als clients sobre la gestió dels seus comptes i productes bancaris, com si estiguessin en qualsevol oficina.

Les entitats encarregades del projecte, adjudicatàries del concurs convocat pel departament, seran CaixaBank i Caixa d’Enginyers, en funció de la zona, ja que el contracte es va distribuir en lots per optimitzar els recorreguts i temps de desplaçaments. Caixa Bank es farà responsable de cinc lots que inclouen els 503 municipis que no disposen del servei, distribuïts en 41 comarques, i la Caixa d’Enginyers el reforçarà en 313 d’aquests municipis, repartits en 24 comarques, que rebran així dues visites al mes. Seran ambdues entitats les que ara hauran d’adaptar i programar els vehicles per poder oferir el servei, així com aportar-hi els recursos humans. També hauran de fer una proposta de ruta que garanteixi la visita a tots els municipis -entre tres i sis en un mateix dia, en horaris entre les vuit del matí i les cinc de la tarda-, on s’hauran d’estar almenys mitja hora si tenen menys de 250 habitants, i una hora si en tenen més.

Les primeres oficines mòbils, amb què es pretén cobrir el 100% de la població del país, començaran a operar al setembre, i les entitats disposen d’un termini entre sis i nou mesos per desplegar-les totalment. Les primeres en entrar en servei, segons això, serien les de les comarques de Girona. El cost total, assumit a mitges entre el govern i les entitats adjudicatàries, serà de 990.920 euros anuals durant els dos anys, prorrogables a dos més, per als quals s’ha adjudicat el servei. Mas ha explicat que el servei consistirà en una furgoneta que es desplaçarà a cada municipi un o dos cops al mes, amb un treballador que oferirà atenció personalitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia