Economia

economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

La collita de cireres es preveu inferior a l’any passat, amb afectació en les varietats més primerenques per les pluges

Pagesos del Baix Segre han començat a collir els primers albercocs de la campanya. Segons Oriol Teixidó, agricultor de la zona, la producció i la qualitat dels fruits varia en funció de la varietat i la finca, però, en general, és “normal cap a bona”. Així, preveu recollir els mateixos quilos o una mica més que l’any passat. El pagès, però, apunta una altra factor a tenir en compte, els preus de mercat. Ha assegurat a l’ACN que per ara són “favorables”, tot i que alerta que s’han “disparat” els costos de producció per l’augment de salaris, matèries primeres, gasolina, entre altres. El temps també és un altre dels factors ja que els fenòmens meteorològics acabaran de determinar l’èxit de la campanya, que en el seu cas s’allargarà fins a finals d’agost.

La meteorologia han impedit, en canvi, mantenir enguany la producció de cirera de la campanya passada, segons Teixidó, que també cultiva cirerers. Les darreres pluges van provocar el trencament de la pell en varietats primerenques. Tot i això, confia que es pugui fer una “bona” campanya amb les varietats de cirera que han evitat la pluja, sempre que “el temps ens respecti”. De moment, ha explicat que aquestes no han patit cap afectació i són més resistents a l’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]