Economia

El president de la CEOE defensa que els catalans rebin el finançament promès a l'Estatut

Díaz ha lamentat que el text estigui pendent des de fa mesos del pronunciament del Tribunal Constitucional

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Gerardo Díaz Ferrán, ha defensat aquesta tarda a Girona que els catalans han de rebre el finançament que reconeix l'Estatut d'Autonomia. "Recolzem qualsevol llei que està aprovada i l'Estatut ho està, tant per Catalunya com per Espanya", ha afirmat Díaz, que ha lamentat també que el text estigui pendent des de fa mesos del pronunciament del Tribunal Constitucional. "És una prova més que hi ha poca seguretat jurídica", ha afirmat.

El president de la patronal espanyola ha declarat que, com tota llei, si està aprovada "s'ha de complir". Díaz Ferrán ha assistit a un acte convocat per la FOEG on els empresaris han reivindicat millores en temps de crisi a Girona.

Gerardo Díaz ha expressat també el seu acord amb els empresaris gironins que reclamen una major inversió en infraestructures a la demarcació i que les que s'han iniciat compleixin els terminis previstos.

El president de la CEOE també ha demanat al govern espanyol reformes en el mercat laboral, que es redueixi la burocràcia i els tràmits administratius, que es garanteixi un finançament als empresaris per part dels bancs i que es desenvolupi un marc que permeti que l'Estat sigui competitiu un cop s'acabi la crisi. "Els que sabem realment què cal fer per generar treball som els empresaris, perquè som qui creem llocs de treball", ha afirmat Díaz, que ha demanat al govern espanyol que faci "una aturada" i s'assegui amb els empresaris per dissenyar les estratègies per sortir reforçats de la crisi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.