Economia

Sant Just Decideix acusa Montilla de témer les urnes i anuncia una participació del 19,77%

Els organitzadors de la votació sobre la independència a la ciutat on viu retreuen al president de la Generalitat que no hagi acudit a les urnes

El portaveu de Sant Just Decideix, Roger Cònsul, ha lamentat que el president de la Generalitat i veí d'aquesta ciutat del Baix Llobregat, José Montilla, no hagi participat en la consulta sobre la independència. Tampoc ho ha fet l'alcalde de la ciutat, Josep Perpinyà, també del PSC. "La no resposta del PSC ha estat un menyspreu cap a les consultes", ha lamentat Cònsul, que ha afegit que "tenen por de les urnes" i que "no accepten la democràcia quan no passa pel seu sedàs".

A Sant Just s'ha registrat una participació del 19,77% del cens. A Pallejà han votat un 13,44% dels empadronats, i a Corbera de Llobregat, pels volts del 15%.

A Sant Just han votat 2.376 persones, ha indicat Cònsul. El portaveu ha evitat comentar aquestes dades. "Com més alta hagués estat la participació, millor, però creiem que els percentatges no són el més important", ha opinat el portaveu de Sant Just Decideix. També ha assegurat que aquest percentatge supera el dels vots obtinguts per CiU, ERC i ICV plegats en les eleccions locals.

A l'espera de conèixer els resultats exactes de participació que s'han assolit a tot Catalunya, que frega el 20% en  aquesta tercera onada de consultes, Cònsul ja ha aventurat que Sant Just Desvern serà a la franja alta.

Cònsul ha reiterat la seva satisfacció per la visita del president del Barça, Joan Laporta, que ha passat per la ciutat durant la jornada. "El president de Catalunya no ens ha visitat, però sí que ho ha fet l'altre president de Catalunya", ha dit fent broma.

Sant Just era una de les set ciutats del Baix Llobregat que aquest diumenge organitzava una consulta. Aquest dissabte ja es va avançar Esparreguera. Allà, la consulta va atreure a un 15,8% dels ciutadans majors de 16 anys empadronats al municipi.

També s'han celebrat consultes a Pallejà, on la participació ha estat del 13,44%. Hi han votat 1.197 persones de les 8.908 que hi ha empadronades a la vila i són majors de 16 anys. A Corbera, la participació ha superat el 15%, tot i que l'organització encara no té les dades definitives perquè està acabant d'introduir els vots anticipats. Aquest diumenge han acudit a les urnes 1.279 persones, i unes 600 van votar abans. En el cens de Corbera hi ha 12.015 persones majors de 16 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ