Economia

Olot supera la mitjana de participació del 25-A, amb un 26,48%

López Tena destaca que els vots del sí a la Garrotxa i la capital de la comarca superen els suports rebuts per la Constitució europea

Un 26,48% dels olotins cridats a les urnes aquest 25-A hi han acudit, segons els resultats definitius facilitats pels organitzadors. En el conjunt de les poblacions de la Garrotxa on aquest diumenge hi havia consulta sobre la independència, la participació ha estat del 30,88%, molt per sobre del 20% global de Catalunya.

Com ja va passar el 13-D a Osona, l'equip organitzador de les consultes garrotxines, liderat pel notari Alfons López Tena i Marçal Orri, han destacat l'alta mobilització aconseguida en el seu territori.

Amb el recompte de vots tancat, el sí ha guanyat amb el 97,29% dels vots emesos a la capital de la Garrotxa, segons els organitzadors. En total, a Olot han votat 7.136 persones, i  7.106 persones han triat el sí. El no ha obtingut el 2,04% dels vots (149 persones), el vot en blanc ha arribat al 0,67% dels vots (49 persones).

Amb aquestes dades sobre la taula, Garrotxa Decideix compara i explica: en els darrers referèndums, el de l’Estatut i el de la Constitució Europea, la llei catalana ara debatuda al TC va obtenir 9.236 vots a favor, però la Constitució europea només en va obtenir 5.642.

Una cosa semblant passa al conjunt de la comarca. Un total de 13.536 persones (95,26%) han votat sí a la independència, 339 han votat no (2,39%) i 334, en blanc (2,35%). La Constitució europea només va obtenir 9.376 vots favorables a la Garrotxa quan es va sotmetre a referèndum, i l'Estatut en va tenir 16.672.

Per tant, López Tena, ha destacat que "el sí a la independència supera el sí al Tractat Constitucional Europeu en un 26% a Olot i en un 44% a la comarca de la Garrotxa", i s'acosta molt als vots favorables obtinguts per l'Estatut, un referèndum oficial organitzat amb molts més recursos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses