Economia

La pugna manté mobilitzats els anticementiri

La CANC entrega a Iceta la petició destinada a Zapatero perquè desestimi Ascó

La delegació de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i del grup Veïns d'Ascó que es va presentar ahir a la Festa de la Rosa del PSC a Gavà no va aconseguir ahir l'objectiu d'entregar directament al president del PSOE i del govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero, una petició formal perquè l'executiu espanyol desestimi la candidatura d'Ascó a l'MTC. Es van haver de conformar amb el compromís del viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, de fer-l'hi arribar. Els socialistes catalans van evitar cap referència pública a l'actual debat generat a l'entorn de la sitja nuclear, però Iceta mateix sí que va traslladar al portaveu de la CANC, Sergi Saladié, la ratificació de la posició del PSC, que va avalar la resolució del Parlament –la segona, perquè en la primera, que es va votar el 2008, s'havia abstingut– contra el cementiri nuclear.

Una altra manifestació

La CANC, lluny de desmobilitzar-se davant el protagonisme recent de Zarra, fins i tot treballa en un calendari de protestes que podria culminar el 7 de novembre a Ascó, amb una altra gran manifestació, sempre que el govern espanyol no hagi decidit a abans escollir la seu per a l'MTC i no hagi descartat l'opció d'Ascó. La coordinadora ha previst anunciar avui el paquet d'accions de protesta.

Protestes a Almansa

Per la seva banda, els que han reprès amb força la mobilització contra el cementiri nuclear són els contraris a la seva instal·lació a Zarra. Ahir, prop de 200 vehicles van alentir la marxa, provocant talls en el trànsit a l'autovia A-31, a l'altura del municipi d'Almansa (Albacete), en una zona limítrofa amb la comarca valenciana de Vall de Cofrents, on s'ubicaria l'MTC. A més a més, un portaveu de la plataforma convocant va anunciar que han previst concentrar-se aquest dimecres davant del Ministeri d'Indústria a Madrid.

En l'àmbit polític, després que els anticementiri del País València hagin retret en les darreres hores al govern de Camps la seva poca bel·ligerància –no es va manifestar fins divendres– envers la candidatura de Zarra, ahir el vicepresident tercer del Consell, Juan Cotina, va explicar que l'executiu valencià va emetre un informe mediambiental a l'abril en què es desaconsellava l'emplaçament presentat pel municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.