Economia

ECONOMIA

Tots els municipis ebrencs tindran fibra òptica el 2015

La Generalitat invertirà 54 milions d'euros en el desplegament de la xarxa de nova generació que permetrà connectar prop de 300 edificis públics, com ara escoles i equipaments sanitaris

El desplegament de la fibra òptica a Catalunya començarà per les Terres de l'Ebre. La Generalitat ja ha adjudicat el projecte que permetrà satisfer la demanda creixent d'ample de banda a Imagina Axia, per un import de 175 milions d'euros, 54 milions per al desplegament de la fibra òptica i 121 milions per a l'explotació de la xarxa durant 20 anys (després passarà a disposició de la Generalitat). “El desplegament de la fibra òptica és una oportunitat per situar les Terres de l'Ebre a la primera divisió tecnològica”, va manifestar el conseller de Governació, Jordi Ausàs, que ahir va presentar la primera fase del projecte Xarxa Oberta, que afecta principalment els municipis ebrencs, als membres de la comissió d'industrialització. “És el projecte més important que s'executa actualment a les Terres de l'Ebre i permetrà que el territori guanye en competitivitat”, va dir el delegat del govern, Lluís Salvadó, que va destacar que un projecte d'aquesta magnitud comence pel sud del país.

La xarxa de fibra òptica connectarà els 52 municipis ebrencs i 297 seus públiques, entre les quals hi ha centres docents, equipaments sanitaris i edificis judicials. Segons el conseller Ausàs, el desplegament de la fibra òptica es completarà en cinc anys. Pel que fa a l'excedent d'ample de banda, servirà per a l'oferiment de serveis al mercat majorista.

Tortosa i Roquetes, on ja han començat les obres, seran els primers municipis ebrencs amb 40 seus administratives connectades amb fibra òptica el primer trimestre del 2011. També arribarà la xarxa de nova generació als polígons Catalunya Sud, Baix Ebre, Tosses i Estació de Mercaderies.

LA XIFRA

297
edificis públics
de les Terres de l'Ebre es connectaran a la xarxa de fibra òptica en el termini de cinc anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES
economia

La zona euro supera la recessió tècnica

barcelona
economia

Els pagesos tallaran la frontera amb França el 3 de juny en una protesta “històrica”

barcelona
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA