Economia

La Generalitat adjudica la seva xarxa de fibra òptica a Imagina i Axia

Xarxa Oberta és un projecte per dotar les seus i equipaments de les administracions públiques amb una connexió de gran ample de banda

El consorci de les empreses Imagina (Mediapro) i Axia s'ha adjudicat avui per 253 milions d'euros i un període de 20 anys el projecte Xarxa Oberta, l'operador neutre que ha impulsat la Generalitat de manera parcial, ha informat el govern.

Aquest dilluns s'ha aprovat l'adjudicació definitiva d'un projecte que consisteix en el desplegament d'una xarxa de fibra òptica de gran ample de banda que connectarà les seus i equipaments de les administracions públiques catalanes, i que en els plans inicials assolia una inversió de 660 milions.

Ara com ara, la Xarxa Oberta es desplegarà a les seus corporatives de la Generalitat amb infraestructura disponible i als municipis de les Terres de l'Ebre, fet que suposarà la connexió de 696 edificis en 95 municipis.

L'objectiu és millorar l'intercanvi de dades entre les administracions i establir les bases per estendre projectes que requereixen gran capacitat de banda ampla, com el diagnòstic mèdic a distància, la recepta electrònica o les declaracions judicials per videoconferència.

A més, la Xarxa Oberta permetrà a Imagina-Axia posar l'excedent de capacitat al mercat majorista durant els 20 anys que dura el contracte, en les condicions que dicti la Comissió Europea. Després del període fixat, la xarxa tornarà a estar a disposició de l'Administració catalana.

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha destacat que “es tracta de garantir la igualtat d'oportunitats tecnològiques entre territoris, i amb elles, tot el que comporta d'impuls al teixit productiu, de modernització de l'administració i de beneficis per a la ciutadania”.

En aquest sentit, ha assenyalat que la “Xarxa Oberta és un projecte innovador que farà un país competitiu i modern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Copa Amèrica, impuls a l’economia local

GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES
economia

La zona euro supera la recessió tècnica

barcelona
economia

Els pagesos tallaran la frontera amb França el 3 de juny en una protesta “històrica”

barcelona
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES