Economia

El carrer diu no

Milers de persones responen a la convocatòria de CCOO i UGT i de més de 200 entitats contra les retallades socials anunciades pel govern català

Els dos gran sindicats esperen que Mas accepti obrir negociacions

Desenes de milers de persones –200.000, segons l'organització, i 30.000, segons la Guàrdia Urbana– van respondre ahir a Barcelona a la convocatòria dels dos grans sindicats de Catalunya, CCOO i UGT, i de més de 200 entitats per manifestar-se contra les retallades anunciades pel nou govern de la Generalitat. Amb el lema Prou retallades! Defensem els serveis públics, escrit a la pancarta que encapçalava la protesta, els manifestants van començar a recórrer l'itinerari que els va dur des de la plaça d'Urquinaona –on finalment es va configurar la capçalera de la manifestació– fins a l'entrada del parc de la Ciutadella.

A un quart de dotze va començar la marxa. Juan Carlos Gallego, secretari general de CCOO, i José Maria Álvarez, els seu homòleg de la UGT, van coincidir que “la indignació és el que ha portat tota aquesta gent a ser avui al carrer”. Gallego va incidir que “amb les retallades socials no es crearà ocupació i sí, en canvi, la que hi ha serà més precària”.

Ara és l'hora

Per a ell, i per a Álvarez, que s'anaven combinant les respostes que feien als mitjans de comunicació, “la manifestació serveix per dir al govern: prou de retallades!”. Els dos líders sindicals no es van cansar de reclamar al govern català “una taula de negociacions on discutir i arribar a acords per sortir de la crisi d'una manera negociada”. Álvarez va afegir que “nosaltres no hem triat la situació en què ens trobem. Ja fa tres anys que sortim al carrer per reclamar una altra manera de fer les coses”. El secretari general de la UGT, a la pregunta de per què no es va fer coincidir la manifestació amb la festa del Primer de Maig, va argumentar que no es va convocar aleshores “perquè no hauria pogut absorbir tota la indignació que avui és al carrer”.

Tant Gallego com Álvarez van advertir que si després de l'èxit de la manifestació d'ahir, el govern no s'asseu a negociar, “continuarem les mobilitzacions perquè les reivindicacions són justes, perquè tenim raó i el govern n'hauria de prendre bona nota”.

Poc més de tres quarts d'hora després, la manifestació va arribar al parc de la Ciutadella, a la cruïlla entre el passeig de Circumval·lació i l'avinguda Marquès de l'Argentera. Allà, des de dins d'un camió que feia d'escenari, els actors Manel Barceló i Txell Sota van llegir el manifest unitari, on es deplorava que malgrat que la crisi l'ha provocat el sistema financer, les retallades van dirigides a reduir el model de benestar social que hi ha.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ