El sector afirma que les lleis limiten cada cop més les reformes

Manté que és el motiu d'haver-se quedat sense un prestigiós premi alemany

«S'han mantingut converses amb l'administració i confiem que es trobin solucions», va explicar Genover. El sector afirma que el fet de no poder emprendre les millores i reformes necessàries a les instal·lacions per continuar al capdavant de la competitivitat i la innovació ha fet que s'hagin quedat en aquesta edició sense el premi d'un prestigiós club alemany, l'ADAC, que feia vint anys que premiava, en un acte a Stuttgart, algun establiment de Catalunya, molts dels quals de les comarques gironines. «Cada cop estem més limitats per les normatives que hi ha i això impedeix al sector que pugui renovar-se com cal i que pugui continuar sent competitiu», van indicar els responsables de l'associació.

Entre els millors

Els càmpings de les comarques gironines estan situats entre els millors d'Europa. Cada any destaquen en els rànquings dels millors càmpings dels principals clubs d'automòbils i de càmpings d'Europa, com ara l'ADAC alemany (que representa 16,2 milions de famílies) i l'ANWB holandès (que en representa 4,2 milions).

Des de l'any 1994, els càmpings de les comarques gironines han rebut un total de 129 premis dels clubs d'automòbils i de càmpings europeus. Entre els premis destaquen la Super-Platz, la màxima distinció de l'ADAC, i el premi Eurotopcamping, de l'ANWB.

La majoria dels clients són estrangers, i destaquen els visitants alemanys, els holandesos, els anglesos i els francesos. El sector remarca que amb l'oferta de bungalous molts càmpings s'han convertit en «autèntics parcs de vacances, on es pot gaudir amb comoditat d'un contacte ple amb la natura».

Reconeguts per les guies

mar vicente

Tot i que els càmpings gironins no han rebut cap premi de l'ADAC, sí que n'hi ha dos que han estat reconeguts per aquest club alemany i que apareixen en la seva guia entre els 75 millors. Només vuit a l'Estat espanyol –dels quals set a Catalunya– reben aquesta distinció, i entre aquests hi ha el càmping Laguna, de Castelló d'Empúries, i Las Dunas, de Sant Pere Pescador. Segons ha explicat el director del càmping Laguna, Joan Marc Grau, tenir aquest reconeixement atrau visitants pel prestigi que suposa per a un establiment. Per al responsable del negoci, el sistema que té aquest club de vacances amb setze milions de socis és com el de les estrelles Michelin dels restaurants. «Ve un inspector que es presenta sense avisar i visita les instal·lacions tot sol, no vol que ningú l'acompanyi. Per sortir a la guia has de treure un mínim de quatre punts sobre una puntuació de cinc en tots els aspectes que es miren; si no, ja no hi surts. Valoren l'animació, els serveis, l'oci i la decoració de les parcel·les», ha explicat Joan Marc Grau. La direcció del càmping Laguna explica que entre els aspectes que han influït en l'atorgament d'aquest reconeixement en la guia alemanya de càmpings hi ha les millores mediambientals que han introduït a les instal·lacions –per exemple, plaques solars als sanitaris–, que les 800 parcel·les que tenen són espaioses i no quadriculades, a més dels serveis que ofereixen, com ara la piscina, les pistes de tennis, les zones infantils, l'hípica o la pista de futbol. La direcció es queixa que la normativa de costes els limita a l'hora de fer ampliacions.

El càmping Laguna també té el reconeixement d'un altre club alemany de càmping, la DCC, amb 125.000 socis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona