Girona va ser el 2008 la demarcació líder en producció de civada, sègol, faves, gira-sol i blat de moro farratger
El DAR calcula que aquest any hi haurà 4.864 hectàrees menys de cereals
Les dades de producció agrícola del 2008 encara no estan tancades però situen les comarques gironines com a líders al país en diversos conreus de cereals, llegums i industrials. En canvi, en varietats de tubercles, hortalisses i fruiters, està per sota de les altres demarcacions. En conreus industrials, Girona va ser l'any passat el primer productor de gira-sol, amb 6.136 tones de les 8.266 del total de Catalunya. El 2007 també va liderar aquesta varietat, amb 4.924 tones de 6.310 totals.
De blat de moro farratger, els pagesos gironins en van produir 51.500 tones, davant de les 40.000 tones de Lleida, les 31.330 de Barcelona i les 825 de Tarragona –el total català va ser de 123.655 tones–. Pel que fa a la civada, Girona va ser el 2007 la tercera demarcació en producció, i en la previsió del 2008 es preveu que hagi passat a encapçalar el rànquing, amb 13.533 tones de les 37.045 de Catalunya –a Barcelona se n'haurien produït 12.135; a Lleida, 9.537, i a Tarragona, 1.840–. El mateix passa amb la previsió de la collita del sègol –el 2007 les comarques gironines van ser les segones i el 2008 podrien passar a ser les primeres.
Finalment, pel que fa als llegums, la producció de faves seques a la demarcació representa més de la meitat del total de Catalunya –325 tones de 523–, i en llenties, gairebé la meitat –4 tones de 10.
Pel que fa a les previsions de superfície de conreu d'aquest 2009, es tracta només d'una aproximació, ja que encara els pagesos no han acabat la declaració de terrenys. Es guanya superfície en hortalisses i conreus industrials però se'n perden de cereals, sobretot de blat de moro.