Economia

Cau un 0,5% el preu del lloguer d'habitatges al País Valencià

Actualment se situa en 5,54€ per metre quadrat

El lloguer baixa en totes les demarcacions i la Vila-real és la localitat més barata

El preu mitjà de l'habitatge de lloguer al País Valencià ha experimentat un descens del 0,5% i se situa en 5,54 euros per metre quadrat al mes, segons dades facilitades pel portal immobiliari Fotocasa. Aquest valor se situa un 26,6% per sota del preu mitjà del conjunt de l'Estat establert en 7,56€ per metre quadrat.

D'entre les nacionalitats i països peninsulars, el País Valencià ocupa la catorzena posició pel que fa al preu de l'habitatge de lloguer i únicament Múrcia, Castella La Manxa i Extremadura es troben per baix del preu actual amb 5,20€ metre quadrat al mes.

En la part alta de la graella es troba el País Basc, Madrid i Catalunya, els preus de les quals oscil·len entre els 10,68 i els 9,31 euros respectivament.

El País Valencià registrà el màxim històric durant el mes de juny de 2007, data en que va aconseguir un valor de 8,11€. Des d'aleshores ençà, ha acumulat un descens d'un 31,7%.

Segons l'informe de Fotocasa, totes les demarcacions valencianes experimenten una baixada en el preu de l'habitatge de lloguer. La major minvada es produeix a Alacant, on els preus han baixat un 1,4%. Les comarques de Castelló de la Plana són les que alberguen el lloguer més barat del conjunt del territori.

Les poblacions que veuen major augment del preu de lloguer són Orpesa, Benidorm i Torrevella. Per contra, Dénia, Alacant, Paiporta i Picassent són les localitats on més han caigut els preus. Però la ciutat que lidera la llista de pobles més barats és la Vila-real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.