BENET ROVIRA I ESMERAGDO MASIAS

ADMINISTRADORS

«L'any 2015 volem entrar en sectors com ara l'aeronàutic i les energies renovables»

–Com va sorgir la idea de crear aquesta empresa?
–Benet Rovira: «Després de molts anys de relació entre les famílies vam decidir que havíem de fer alguna cosa conjunta. I l'any 2005 comencem a parlar de fer sinergies i de tenir un potencial molt més fort. Així va començar la cosa, i el 2006 es va fundar l'empresa MRC.»
–Què fa aquesta empresa?
–Esmeragdo Masias: «Fem bàsicament maquinària per al tractament de residus, ja siguin residus municipals o de la construcció. La maquinària que fabriquem comença el procés amb la recepció del producte, del camió d'escombraries o els contenidors que porten enderrocs, i acaba amb bales de producte acabat, i de compostatge si és producte orgànic o material àrid seleccionat. Són projectes per a tractaments des de l'arribada del producte fins a pràcticament la selecció final dels productes individuals que van destinats a reciclar.»
–Per què es van decidir per Celrà com a lloc per ubicar-hi les noves instal·lacions?
–B.R.: «Vam estar visitant diferents països per veure si ens hi podíem introduir; vam viatjar a llocs com ara la Xina, Portugal i Croàcia, i tot el que vèiem ens agradava, però hi havia moltes dificultats a l'hora de desplaçar els nostres professionals allà. Així que vam decidir fer-ho a Celrà. Vam comprar part de la parcel·la de Tèxtil Celrà. La temptació d'anar a fora és forta, perquè a l'Estat, i sobretot aquí a Catalunya, les coses no es presenten gens fàcils. Tenim una administració complicada.»
–A qui va dirigit el producte que fabriquen?
–E.M.: «En temes de residus va dirigit a l'administració pública, com a receptor final del producte. A vegades hi va de manera directa, sempre a través de concursos públics, i en la majoria dels casos a través d'empreses de serveis. Això, aquí a l'Estat. A Portugal, on estem fent moltes instal·lacions, bàsicament participem en consorcis contractats directament per l'administració. Estem a primera línia de subministre.»
–Noten la crisi?
–E.M.:«És un sector que a nivell de comandes no té problemes. Hi ha altres problemes, els típics de tractes administratius a través de concursos, ja que has de participar-hi amb preus molt baixos per poder tenir l'adjudicació, i això fa que les rendibilitats es vegin reduïdes.»
–Quines són les perspectives de futur?
–B.R.:«Estem mirant, a partir de 2015, entrar en altres sectors, com per exemple l'aeronàutic i les energies renovables.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.