Un 62% dels viatgers dels vols de baix cost que arriben a Reus es queden al Camp

Salou és el municipi on els turistes pernocten més, tot i que Port Aventura i Reus són dos dels indrets més visitats

L'aeroport de Reus s'està convertint en un dels puntals per a l'atracció turística del Camp de Tarragona, sobretot amb l'augment del nombre de vols que ha sofert en els últims anys, gràcies a la implantació de la companyia de baix cost irlandesa Ryanair. Tot i que, en principi, es podia témer que la gent viatgés a Reus per després visitar altres indrets de Catalunya, i principalment la capital barcelonina, l'oferta turística de la Costa Daurada ha sabut capgirar aquesta possible tendència i convertir els viatgers que trepitgen Reus quan baixen de l'avió en clients dels establiments del Camp de Tarragona. I és que, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació tarragonina, l'any 2008 un 62% dels usuaris de vols de baix cost que van arribar a l'aeroport de Reus van acabar pernoctant a localitats de la Costa Daurada i de l'interior. El 38% restant que van volar fins a la capital del Baix Camp es van dividir en dos grups: un 22% corresponien a residents del Camp que tornaven després d'haver fet algun viatge, situació que es denomina outgoing, mentre que l'altre 16% va representar la fuga real d'usuaris que, tot i aterrar en terres tarragonines, van traslladar-se principalment cap a Barcelona, i una part menys important al nord de Castelló, a Lleida i a Aragó, seguint aquest ordre.

Salou, on es fan més nits

Del 62% d'usuaris de baix cost que van decidir durant el 2008 passar uns dies en aquestes contrades, un 56% van acabar dormint a Salou, mentre que un 7% ho van fer a Cambrils, Mont-roig o Tarragona; un 5% a la Pineda, un 2% a l'Ametlla de Mar, i només un 1% a la ciutat de Reus. Aquestes dades, segons el gerent del Patronat de Turisme de la Diputació, Octavi Bono, estan completament relacionades amb el nombre de places per dormir que hi ha en cada una d'aquestes poblacions. D'aquesta manera, Salou és el municipi amb més llits de tota la demarcació. Sumant-hi hotels, càmpings i apartaments, el municipi salouenc té a disposició dels visitants un total de 52.888 places; el segueix Cambrils, amb 18.752 llits; tot seguit hi ha la Pineda, amb 10.403 places; Tarragona amb un total de 8.852, de les quals 6.478 són de càmpings i la resta llits d'hotel, i finalment hi ha Reus, amb només 492 places en hotels. D'aquesta manera s'explica que Salou sigui el lloc més escollit per dormir-hi, perquè la seva oferta és molt superior a la de les poblacions del seu voltant, mentre que Reus, una capital de comarca amb un alt potencial cultural i comercial, només absorbeix un 1% dels viatgers que arriben perquè no té més llits per allotjar-los.

L'atracció de Port Aventura

Ara bé, una cosa és el lloc on dormen els turistes i l'altra els indrets que visiten i on acaben fent activitats i generant una despesa. En aquest sentit, de totes les persones que arriben a Reus a través d'un avió, un 54% acaben visitant el parc d'atraccions de Port Aventura, mentre que un 49% també viatgen fins a la capital catalana, tot i estar allotjades al Camp, per visitar-la. En el tercer lloc del rànquing hi ha la ciutat de Reus, amb un 23%, que, tot i ser el municipi amb menys nombre de pernoctacions, està entre els tres llocs més visitats pels usuaris de l'avió, sobretot per la seva trajectòria modernista i pel nodrit centre comercial al nucli antic. Tarragona es troba just darrere de Reus pel que fa al nombre de visites, amb un 22%; la segueixen Tortosa, amb un 70%; el Parc Natural del Delta de l'Ebre, amb un 6%; Montblanc, amb un 5%, i Miravet, amb un 4%.

LES DADES

Quants viatgers de vols de baix cost que arriben a Reus es queden al Camp de Tarragona?
Un 62% es queden a la Costa Daurada i al Camp de Tarragona
Un 8% van a Barcelona
On dormen els viatgers de vols de baix cost que arriben a Reus?
Un 56%, a Salou
Un 7%, a Cambrils i a Tarragona
Què visiten més els turistes que arriben a l'aeroport de Reus?
Port Aventura, un 54%
Reus, un 23%
Tarragona, un 22%


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera