Economia

La desocupació puja en 20 aturats a l'Alcoià- Comtat en novembre

Les xifres de l'atur han augmentat en 20 treballadors durant el mes de novembre a la comarca de l'Alcoià- Comtat , a partir de les xifres oferides pel nou secretari comarcal d'UGT, Ismael Senent, quan la desocupació ha quedat en 18.075 treballadors, tot i que al mateix mes de l'any anterior es situava en 102 nous aturats

L'atur ha pujat, fonamentalment, a Ibi amb 27 aturats més, seguida de Cocentaina amb 24 i Castalla amb 15 més. Per contra, ha baixat a Banyeres de Mariola amb 17 i a Alcoi amb 13 menys, sent aquestes les dades més significatives.

Per a Senent, «la pujada mínima de l'atur en 20 persones trenca una ratxa positiva de 2 baixades consecutives», pel que s'espera que tinga un caràcter conjuntural.

Per altra banda, cal destacar la baixada de l'afiliació a la Seguretat Social, «pel que hi ha una aparent contradicció que s'explica per l'efecte descoratjament i la sortida dels nostres joves a altres països». Aquest «efecte descoratjament» s'està donant al nostre mercat de treball, ja que persones que volen treballar i no troben ocupació deixen de registrar-se en els Serveis Públics d'Ocupació, així com per la sortida del país de molts joves que, al no trobar treball, se'n van fora a buscar-ho i, per tant, desapareixen de les llistes de l'atur.

La conclusió final que es pot traure és que «l'atur baixa estadísticament, però no realment», ja que l'Estat exclou de les llistes de l'atur a un gran nombre de treballadors com els assistents a cursos de formació, sol·licitants de treball a domicili, sol·licitants de jornada reduïda o estudiants menors de 25 anys. A més,« la majoria dels llocs de treball que es creen són precaris, és a dir, temporals, insegurs i amb salaris baixos rondant el S.M.I.».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia