Economia

La plataforma per la reindustrialització de les comarques centrals critica la falta de suport dels bancs

Reivindiquen un millor tracte econòmic per a les xicotetes i mitjanes empreses d'aquestes comarques valencianes

La Federació d'Empresaris de L´Alcoia-El Comtat (FEDAC) , l'Associació d'Empresaris d'Ibi i la Foia de Castalla (IBIAE) i la Confederació Empresarial de la Vall d´Albaida(COEVAL) han fet pública la seua crítica a la gestió que els bancs estan fent amb pymes, micropymes i autònoms en concedir finançament amb tipus d'interès que en moltes ocasions van des del 8% al 11%, quan recentment el Banc Central Europeu (BCE) ha mantés el preu dels diners en el mínim històric del 0´25 %.

Els empresaris qualifiquen de «lamentable» la situació econòmica actual quan els marges de la banca no es retallen, sinó s'amplien i van en contra direcció amb l'enorme esforç que empreses i ciutadans estan fent des de fa molt de temps. Igualment, mostren la seua preocupació per la progressiva pèrdua d'entitats financeres properes al territori, passant la presa de decisions a centres allunyats del mateix i sent desconeixedores de la realitat del teixit empresarial compost en aquestes comarques, fonamentalment, per pymes, micropymes i autònoms.

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial considera que en la situació actual amb falta de finançament, o finançament amb elevats tipus d'interès, els bancs no estan recolzant a l'economia real , generant grans dificultats a les iniciatives d'economia productiva i de reindustrialització territorial fonamentals per crear ocupació i de qualitat, amb la conseqüència directa de tenir un consum intern paralitzat, la qual cosa ha de revertir-se per poder sortir de l'actual crisi que es perllonga ja més de 6 anys. Per tot això, es demana que s'actue impulsant accions clares i contundents tendents a evitar que l'economia caiga en deflació i es puga passar ja d'una etapa d'austeritat extrema a una altra de creixement sostenible



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia