La patronal insisteix a Salgado que apujar els impostos és un greu error

CCOO proposa a la CEOE un augment salarial superior al dels funcionaris

El president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, va deixar clar el descontentament dels empresaris en vista de la reforma fiscal que es prepara. «No és el moment d'apujar impostos», va dir, després de reunir-se amb Salgado juntament amb el president de la Cepime, Jesús Bárcenas. Per a Díaz Ferrán, la pujada impositiva suposa un «greu error», en aquest moment de crisi, sobretot la de l'IVA, perquè anirà en detriment del consum i de sectors com el turisme i el comerç, a més que reduirà, en la seva opinió, la competitivitat de les empreses.

Salgado va confirmar als empresaris la intenció d'apujar la tributació del capital i apujar l'IVA, però no els va donar detalls de la reforma fiscal. «Jo crec que no ho sap», va dir Díaz Ferrán. A més, el màxim responsable de la patronal va recordar que la pujada que decideixi el Consell de Ministres (previsiblement dissabte que ve) pot canviar en la tramitació parlamentària dels comptes i depenent dels acords als quals arribi el govern estatal amb els partits polítics per aconseguir aprovar-les.

El president de la CEOE va tornar a demanar a Salgado en aquesta trobada una rebaixa de l'impost sobre societats, especialment per a les empreses que aposten per la reinversió, que suposa, va recordar, crear més ocupació.

Proposta de Toxo

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va proposar a la CEOE un «gran acord» salarial fins al 2012 similar «en el temps» al negociat amb el govern espanyol per als funcionaris, encara que en aquest cas l'increment del 0,3% proposat per al 2010 «quedaria lluny del que pot ser un acord». La idea de CCOO és incloure una clàusula de revisió que garanteixi el poder adquisitiu dels treballadors i que seia operativa al final dels tres anys que resten de legislatura.

Queixes dels autònoms

La federació estatal d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) opina que una pujada de l'IVA de dos punts recaurà íntegrament en els treballadors per compte propi i no repercutirà en el preu final del consumidor. El president d'ATA, Lorenzo Amor, ho va dir en la presentació d'un informe sobre formació de treballadors autònoms i va recordar que aquest any, de moment, la xifra d'autònoms s'ha rebaixat de 116.883. Per això, des d'ATA critiquen que el govern espanyol destini menys diners als programes de formació per a treballadors per compte propi que als de treballadors per compte aliè. Així, des de la federació d'autònoms asseguren que en els set primers mesos de l'any s'han destinat 13,61 milions d'euros a programes de formació per a treballadors per compte aliè i només 3,20 milions per als d'autònoms.

Pimes i finançament

L'accés al finançament de les petites i mitjanes empreses (pimes) espanyoles està per sota de la mitjana europea i la seva situació també és pitjor que en la resta de països d'Europa, segons un estudi sobre l'accés al finançament del Banc Central Europeu (BCE) i la Comissió Europea (CE). Segons l'enquesta, realitzada entre el 17 de juny i el 23 de juliol a 8.500 pimes, de les quals 6.000 estaven a l'eurozona, una tercera part de les pimes de la zona de l'euro (un 33%) ha observat un deteriorament del seu accés als crèdits bancaris i preveu pocs canvis en la seva capacitat per obtenir finançament els pròxims mesos. Les pimes ja representen un 99,8% del total d'empreses i proporcionen un 70% de l'ocupació, segons exposa el BCE, però la seva dependència del finançament bancari és més gran que la de les grans empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Copa Amèrica, impuls a l’economia local

GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES
economia

La zona euro supera la recessió tècnica

barcelona
economia

Els pagesos tallaran la frontera amb França el 3 de juny en una protesta “històrica”

barcelona
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES