Zapatero garanteix que l'esforç fiscal el faran les rendes més altes

La ministra Salgado detallarà dissabte com serà la pujada d'impostos

En la roda de premsa posterior a l'assemblea general de les Nacions Unides, a Nova York, Rodríguez Zapatero va manifestar que demà passat, la ministra d'Economia, Elena Salgado, explicarà els detalls de la reforma fiscal que prepara el govern socialista. Fins al moment, l'executiu espanyol ha confirmat una pujada de l'IVA i de les rendes de capital, és a dir, les plusvàlues obtingudes en la venda d'accions o en dipòsits.

Respecte a les polèmiques Societats d'Inversió de Capital Variable (Sicav), els vehicles financers de les grans fortunes que es beneficien d'exempcions fiscals, el govern estatal no ha mantingut una posició ferma i, en declaracions de Salgado, ha informat que «no és intenció» de l'executiu espanyol introduir en la seva reforma impositiva aquests instruments.

A finals d'agost, el ministre de Foment, José Blanco, ja va suggerir que els que tenen més recursos haurien d'«estrènyer-se el cinturó».

Solchaga hi diu la seva

L'exministre d'economia socialista Carlos Solchaga (1985-1993) va tornar a repetir ahir en públic una idea que va deixar apuntada la setmana passada: per molt que pugi els impostos, el president Rodríguez Zapatero no aconseguirà els diners que necessita, els 15.000 milions d'euros imprescindibles segons els seus càlculs per trampejar el temporal. Solchaga també retreu al govern espanyol la falta d'encert a l'hora de buscar un punt d'equilibri entre els empresaris i els sindicats. Solchaga manifesta que és «gairebé impossible» ingressar 15.000 milions d'euros més amb la pujada d'impostos anunciada pel govern estatal tenint en compte la situació de crisi econòmica actual, si bé considera «correcta» aquesta pujada perquè, segons va declarar, existeixen «amenaces» que el dèficit superi el 10% del PIB el 2010.

Avís de la banca sobre la pujada de l'atur

El president de l'Associació Espanyola de Banca, Miguel Martín, va advertir ahir que l'atur i el dèficit amenacen de deixar l'Estat espanyol despenjat de la recuperació. Martín va dir també que espera que la cimera del G-20 a Pittsburgh (Estats Units), no es limiti a posar fre als bons dels banquers. Martín creu que l'economia espanyola ha de tractar de manera urgent els dos grans problemes: la caiguda de l'ocupació i el dèficit dels comptes públics. Si no ho fa, corre el perill de quedar-se al marge de la recuperació mundial. El president de l'associació de la banca s'ha basat en les últimes xifres de la Comissió Europea. Dels països membres de la zona de l'euro, només l'Estat i Holanda romandran en negatiu en el tercer trimestre, mentre que preveu que només l'economia espanyola decreixerà en els tres últims mesos de l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES
economia

La zona euro supera la recessió tècnica

barcelona
economia

Els pagesos tallaran la frontera amb França el 3 de juny en una protesta “històrica”

barcelona
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA