El primer acte del centenari es farà al març

El centenari de la Cambra de Comerç de Girona començarà el 5 de març de l'any vinent i la previsió és portar a terme a la ciutat el ple del consell superior de cambres de l'Estat espanyol, en què hi ha la representació de 93 cambres. Serà la primera reunió d'aquestes característiques que es farà a la ciutat de Girona, segons va destacar el president de la Cambra de Comerç. «El fet que actualment hi hagi nou connexions de Ryanair amb diferents destinacions de l'Estat espanyol fa possible que es pugui portar a terme el consell, en què seran presents els presidents de les cambres», va explicar Espadalé.

Amb motiu del centenari, també es preparen actes a l'Auditori-Palau de Congressos i un llibre sobre la història de la Cambra de Comerç i de l'economia gironina durant els darrers cent anys.

El centenari coincidirà amb l'any d'eleccions. Ja s'ha aprovat el cens electoral, que s'ha fet a partir de les dades disponibles del 2006, i que s'exposarà al públic amb un termini d'al·legacions. Segons va recordar Espadalé, aquest cens no reflecteix gaire la situació actual de les empreses, ja que la crisi ha fet variar la radiografia. Per aquest motiu, es dóna la circumstància que el sector de la construcció, per exemple, incrementarà la representació, mentre que actualment el nombre d'empreses de la construcció ha baixat. En aquest cens hi ha uns 51.000 empresaris i es calcula que les eleccions es portaran a terme al voltant del mes de maig.

La Cambra va donar a conèixer ahir els principals indicadors dels serveis que ofereix, en relació amb el primer semestre del 2009. Pel que fa al servei de creació d'empresa, de gener a juny s'han atès un centenar d'emprenedors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.