L'Ajuntament de Roses busca la implicació de la trentena d'empreses del sector per especialitzar-se en el turisme nàutic

La ciutat vol ser estació nàutica, una marca que ja tenen sis destins catalans

L'objectiu de l'equip de govern rosinc, amb Magda Casamitjana al capdavant, és aconseguir que Roses sigui un destí especialitzat en el turisme nàutic. Per això, el municipi s'ha presentat candidat per ser declarat estació nàutica, una marca que distingeix els llocs turístics que tenen una bona oferta d'aquest tipus d'esport, com ara el surf, el submarinisme, caiacs, motos nàutiques, catamarans i pesca, entre d'altres.

Segons ha explicat Casamitjana és imprescindible que per tirar endavant aquest projecte hi hagi la implicació del sector privat, no només de la trentena d'empreses nàutiques que hi ha al municipi, sinó també d'hotelers, restauradors i comerciants. El primer any l'Ajuntament hi farà una aportació econòmica extra per donar un impuls al projecte, però la idea és que hi pugui participar al 50% el sector privat al costat del 50% públic. Per això, l'Ajuntament ja ha enviat una carta als empresaris per demanar-los-hi col·laboració.

Noves infraestructures

Tot i que a curt termini no hi ha prevista cap nova infraestructura, l'alcaldessa Magda Casamitjana sí que creu que, a la llarga, l'estació nàutica comportarà la construcció de nous equipaments, com ara un segon poliesportiu –que s'hauria de construir a Santa Margarida–, i també una escola d'esports nàutics, entre d'altres.

Casamitjana creu que actualment el municipi explota aquest tipus de turisme en un 10% i, per tant, hi ha un 90% de camí per recórrer.

Palamós i l'Estartit

Ara per ara, a les comarques gironines només hi ha dues altres estacions nàutiques, ja que se'n declaren molt poques. Són Palamós, que comparteix marca amb Calonge i Sant Antoni, i l'Estartit i les illes Medes. A la resta del territori català també tenen la distinció Santa Susanna, Vilanova i la Geltrú, l'estació nàutica de Costa Daurada i Sant Carles de la Ràpita. L'entitat que atorga aquesta marca de turisme de qualitat està promoguda pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. A l'Estat espanyol hi ha en total dinou estacions nàutiques. L'objectiu d'aquestes estacions és oferir activitats esportives tot l'any i, per tant, allargar la temporada turística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ