Caixa Girona té un pes financer del 23% de la fusió, però hi aporta el 30% de l'obra social

Unanimitat al consell per reclamar més representants

Al consell d'administració de Caixa Girona hi ha un sentiment unànime perquè l'assemblea general i el consell d'administració de la nova entitat tinguin més presència de representants gironins del que diuen els números. En la reunió del consell es va reclamar que al polinomi financer s'hi ponderin factors imponderables financerament: la capitalitat de Girona, el territori natural de la província, la població de les comarques gironines, la renda per càpita.

Tothom entén que a partir d'aquest desig caldrà una habilitat política per incrementar aquest pes de gironins, òbviament sense alterar la regla de la proporcionalitat que van explicar ahir fins a dos quarts d'onze de la nit els representants de les consultores Deloitte i Analistas Financieros Internacionales (AFI), que han redactat els estudis econòmics i financers del projecte de fusió. Segons Deloitte i AFI, Caixa Terrassa i Caixa Sabadell tenen, cada una, un 35 per cent del pes financer de l'entitat financera resultant, mentre que Caixa Manlleu el té del 7%.

Els tècnics de les dues auditores –Deloitte és una de les quatre més importants del món– van exposar els detalls de la fusió posats al dia. Van destacar que la tercera entitat financera de les fusionades és la primera quant a inversió en obra social.

Per tot plegat, els consellers de tots els colors polítics van expressar el seu desig que l'assignació de membres designats pel territori fundacional de Caixa Girona al consell i l'assemblea general s'arrodoneixi a l'alça.

D'altra banda, el consell, que s'havia anunciat calent des de sectors propers a CiU i a ERC, va ser, segons diverses fonts consultades d'una correcció i una discreció admirables. El director general, Jordi Blanch, va reiterar que mai no havia parlat del suport de la Diputació de Girona, sinó únicament del del Banc d'Espanya i del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat a la fusió.

Castells fa una crida al seny

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, ha fet una crida a la responsabilitat a totes les forces polítiques per no interferir en els processos de fusió entre caixes que estan en marxa. Castells va fer unes declaracions al programa L'oracle, durant el qual va manifestar que està preocupat per les afirmacions que s'han fet des de les comarques gironines i les de Tarragona en contra de les fusions de les seves caixes fundades en els seus territoris. CiU de Tarragona ha fet manifestacions en contra de la fusió de Caixa Tarragona amb Caixa Catalunya i Caixa Manresa. Castells també es va referir a les declaracions del president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, d'Esquerra Republicana, en què va qüestionar el procés d'integració i va dir que la representativitat de cada entitat en la nova assemblea general no l'han de decidir els directors generals.

«Demano per favor, apel·lo a la responsabilitat dels partits polítics a seguir aquest camí, a no potinejar ara per interessos de tàctica partidista», va reclamar ahir el conseller Castells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA
ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS