El parador de Tortosa tancarà el 2010 per a una reforma total de les instal·lacions

La societat estatal Paradores de Turismo invertirà set milions d'euros en aquesta actuació al castell de la Suda

«Tant aviat com la comissió de Patrimoni ens done el vistiplau al projecte s'iniciarà el procés per posar a licitació i adjudicar l'obra de reforma», ha explicat el director del parador de Tortosa, Arturo Gutiérrez. En aquest sentit, la comissió de Patrimoni de les Terres de l'Ebre avaluarà la proposta presentada per la societat estatal de Paradores en la pròxima reunió, que serà a final d'octubre. «Esperem poder començar les obres de modernització la primavera del 2010», ha avançat Gutiérrez, que ha deixat clar també que per executar l'obra caldrà tancar les instal·lacions. «No sabem encara quan de temps estarem tancats, però per fer una reforma integral és necessari tancar», ha dit el director del parador. En aquest sentit, els set milions que s'invertiran en el castell de la Suda seran per renovar la xarxa elèctrica i les canonades, millorar l'accessibilitat a l'edifici i dotar el parador d'una gran sala de convencions, per potenciar les instal·lacions com a centre de congressos. «Mantindrem el nombre d'habitacions però creixerem en capacitat per organitzar convencions, amb una sala per a més de dues-centes persones», ha manifestat Gutiérrez. Actualment, el parador té 72 habitacions.

Balconada de fusta

Les obres de reforma afecten la façana del parador i, en aquest sentit, està previst eliminar la balconada de fusta d'inspiració castellana. «No és un element típic de Catalunya, per això proposem retirar-lo, tot i que mantenint la vista del riu Ebre i dels Ports des de les habitacions», ha dit el director del parador. El projecte també inclou la remodelació de la zona d'aparcament, rebaixant prop d'un metre el sòl. Des que es va obrir, fa més de trenta anys, aquesta serà la primera gran reforma del parador, després d'una petita millora que es va dur a terme l'any 2000.

ERO temporal

La reforma del parador de Tortosa suposarà el tancament de les instal·lacions durant prop d'un any, i per aquest motiu caldrà arribar a un acord amb els 45 treballadors que hi ha actualment. La proposta de la societat estatal Paradores de Turismo, tot i que encara no s'ha negociat amb la plantilla, serà la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal, és a dir, que mentre duren les obres els treballadors aniran a l'atur, tot i que Paradores els pagarà un complement salarial perquè mantinguen el seu salari al 100% i continuarà cotitzant pels empleats a la Seguretat Social. «Aquesta és la fórmula que s'ha fet servir en altres paradors de tot l'Estat, però si hi ha treballadors interessats a traslladar-se a un altre parador mentre duren les obres se'ls oferirà la possibilitat», ha explicat el director del parador de Tortosa. També s'oferiran cursos de formació per a la plantilla mentre duren les obres. «Encara no sabem el temps exacte que hauran d'estar tancades les instal·lacions, dependrà molt de com quede el projecte final», ha dit Gutiérrez, respecte a la necessitat d'obtenir l'autorització de la comissió de Patrimoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar