Uns 7.500 joves accediran a algun dels ajuts per pagar el lloguer

Hi ha més gironins que cobren de l'Estat que no pas de la Generalitat

A hores d'ara encara no se sap el nombre definitiu de joves que aquest any hauran accedit a algun dels ajuts per al lloguer de l'habitatge, en el cas de l'Estat perquè encara rep i resol les sol·licituds, i en el cas de la Generalitat perquè la convocatòria es va tancar a l'agost i ara Medi Ambient està acabant de valorar els casos, segons ha dit la directora dels serveis territorials d'Adigsa, Cristina Andreu. Andreu també ha explicat que les dues ajudes són incompatibles.

En tot cas, i pel que fa a l'ajuda de la Generalitat, s'han presentat 3.171 sol·licituds, que se solen resoldre favorablement en un percentatge molt alt. L'ajuda varia en funció de diversos paràmetres que avaluen les condicions personals i de l'habitatge del sol·licitant, i com a molt es pot arribar fins als 240 euros mensuals.

Pel que fa a la renda bàsica d'emancipació de l'Estat, és una ajuda universal, de 210 euros en tots els casos. En data del 30 de setembre s'havien presentat 5.277 sol·licituds, de les quals 4.582 s'havien resolt favorablement. Pel que fa a aquestes ajudes concedides, 2.786 joves ja les cobren, mentre que la resta encara s'estan tramitant. L'allau de peticions que hi va haver –i que va obligar la Generalitat a implicar-s'hi i fer de mitjancera pels problemes de gestió amb què es trobava l'Estat– ha fet que l'atorgament de l'ajuda hagi sigut més lent de l'habitual. Tot i això, els beneficiaris cobraran els diners des que se'ls va aprovar la sol·licitud, i no des del moment en què es fa el primer ingrés.

Les ajudes de la Generalitat es pagaran cada mes, i no un cop l'any

Les ajudes que paga la Generalitat es tracten actualment com si fossin una subvenció. Això vol dir que es donen un cop l'any, i es cobra d'una tacada l'import que correspondria a cada mes. A més, normalment els diners no es cobren fins a finals d'any, amb els corresponents problemes que això pot ocasionar en el dia a dia dels beneficiaris. Segons ha explicat Cristina Andreu, el Departament de Medi Ambient i Habitatge està ultimant el canvi de mètode, de manera que les ajudes es puguin tramitar com a prestació, i no com a subvenció. Això ja s'aplicaria l'any que ve, i a la pràctica vol dir que l'ajuda mensual es podria cobrar mes a mes, un cop s'hagués aprovat, sense haver d'esperar a finals d'any. «Amb la prestació ja se t'atorga l'ajuda a partir de la resolució del cas, de manera que es fa sobre la marxa, com amb l'atur, sense haver d'esperar a finals d'any; així les necessitats de la gent es podran cobrir de seguida», ha assegurat Andreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona